Лайм

9-річний хлопчик помер після тисняви на концерті Тревіса Скотта - що загрожує реперу

Дитина стала десятою жертвою смертельної тисняви

9-річний хлопчик Езра Блаунт став десятою жертвою смертельної тисняви на концерті Тревіса Скотта, пише BBC.

Трагедія сталась 5 листопада на фестивалі Astroworld. Хлопчик був на концерті зі своїм батьком, Трестоном Блаунтом. Коли репер Тревіс Скотт з'явився на сцені, люди кинулися вперед і почали штовхатися. Батько Езри не міг дихати і втратив свідомість, а сам хлопчик впав у натовп, і його затоптали.

Тревіс Скотт Фото: Getty Images

Коли старший Блаунт прийшов до тями, його син уже був госпіталізований і підключений до апарату життєзабезпечення. Езру ввели в штучну кому через серйозне пошкодження внутрішніх органів та мозку.

Поки дитина перебувала у комі, родина подала проти Скотта та організаторів заходу позов на 1 млн доларів. "Я зовсім не готовий втратити свого хлопчика. У нас попереду ще ціле життя", – сказав Трестон Блаунт журналістам.

На жаль, лікарі не змогли врятувати життя дитини, і кількість загиблих на фестивалі зросла до 10; серед померлих – школярі 14 та 16 років. Сотні інших відвідувачів концерту зазнали травм.

Адвокати, які представляють понад 200 осіб, подали ще 90 позовів проти артистів та організаторів заходу. У них говориться, що Тревіс Скотт та Дрейк, які вийшли на сцену перед трагедією, підбурювали натовп до "свавілля і хаосу". Відео з фестивалю показують, що концерт продовжувався, коли бригади рятувальників реанімували постраждалих у натовпі.

"Ніхто ніколи не повинен помирати під час відвідування концерту, - сказав прокурор із цивільних прав Бен Крамп. - [Скотт та Дрейк] були свідками вбивства людей. Вони були свідками агонії людей. Люди буквально боролися за своє життя, просто щоб вибратися звідти. Ми не збираємося нікому давати спуску".

Люди вшановують пам'ять загиблих на фестивалі Astroworld Фото: Getty Images

Це не вперше, коли Тревіс Скотт стикається із судовим позовом через тисняву на концерті. У 2018 році він визнав себе винним у порушенні громадського порядку, коли підбурював людей бігти до сцени на виступі в штаті Арканзас. Він також заплатив двом людям, які зазнали травм на заході.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Дочка Емінема вийшла заміж: дівчина зворушила мережу теплими родинними фото

Хейлі Джейд Скотт вийшла заміж за свого обранця Евана МакКлінтока - який вигляд мали наречені, дк було весілля

Тіна Кароль вперше розповіла про величезний кредит, пов'язаний з її участю у "Євробаченні-2006"

Тіна Кароль зізналася, як її підставили під час участі у Євробаченні-2006 - співачка мала виплачувати величезний кредит

Дружина Сергія Тігіпка розкрила стать майбутньої дитини: хто народиться в сім'ї, де підростає троє синів

Вагітна дружина Сергія Тігіпка Анна Зіневич повідомила, що вони з чоловіком чекають на доньку - у сім'ї політика підростає троє синів