Лайм

Джордж Клуні вказав на провину Алека Болдвіна у смертельній стрілянині на зйомках фільму "Іржа"

Актор знайшов грубі порушення безпеки на знімальному майданчику

Джордж Клуні не став заперечувати персональну провину Алека Болдвіна у смертельній стрілянині на зйомках вестерну "Іржа". У жовтні Болдвін випадково застрелив операторку Галину Хатчінс з пістолета, який вважав "охолощеним", але Клуні побачив у цьому грубе порушення правил безпеки.

Фото: Getty Images

"Смерть [Галини Хатчінс] була результатом безлічі дурних помилок, - сказав 60-річний актор у підкасті WTF. - Може вони й не використовували цю зброю для тренувань зі стрільби, але у них були бойові набої поруч із пустушками. Це божевілля. Це обурює. Я знімаюся протягом 40 років, але я ніколи не чув терміну "охолощена зброя". Вони просто говорять про речі, про які я ніколи не чув".

Клуні наполягає, що Болдвін мав особисто переконатися у безпеці зброї.

"Щоразу, коли мені дають пістолет на знімальному майданчику - щоразу - я дивлюся на нього, відкриваю його, показую людині, на яку навожу. Всі так роблять. Всі це знають, - сказав він. - Можливо, це зробив і Алек - сподіваюся, він це зробив".

Проте надії Джорджа Клуні необґрунтовані, адже поліцейські звіти показали, що 63-річний актор покладався на слова "охолощена зброя" від помічника режисера Дейва Холлса, а той - на зброярку фільму Ханну Гутьєррес-Рід.

Зброярка "Іржі" Ханна Гутьєррес-Рід Фото: Voices of the West/Facebook

Клуні наполягає, що після минулих трагедій на зйомках заходи безпеки під час поводження з вогнепальною зброєю відомі всім професіоналам. Актор дружив із Джоном-Еріком Хексумом, який випадково вистрілив собі в голову на зйомках фільму "Прикриття". Також його другом був Брендон Лі, якого застрелили на зйомках "Ворона".

"Після того, як Брендон помер, це справді стало дуже зрозумілим: відкрити пістолет, подивитися у ствол, подивитися в циліндр, переконатися", - сказав він.

Також Клуні не розуміє, чому для фільму "Іржа" найняли новачка-зброярку, яку багато хто запідозрив у недбалості.

"Це жахлива випадковість. Але 24-річна людина з таким невеликим досвідом не повинна очолювати відділ зі зброєю та патронами, - сказав він. - І все зводиться до того, що нам потрібно краще стежити за тим, щоб керівники наших відділів були досвідченими та знали, що роблять".

  • Раніше адвокати Ханни Гутьєррес-Рід спробували зняти відповідальність за стрілянину зі своєї клієнтки і натякнули, що бойовий патрон у коробку з холостими міг покласти саботер.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Такі милі: Віталій Козловський замилував світлиною з маленьким сином Оскаром

Український співак та військовослужбовець ЗСУ Віталій Козловський опублікував фото з маленьким сином Оскаром, якого народила його дружина та піарниця Юлія Бакуменко

Присвячене українським жінкам: alyona alyona і Jerry Heil випустили нове відео перед "Євробаченням"

Представниці України на "Євробаченні-2024" alyona alyona і Jerry Heil випустили соціальне відео на конкурсну пісню Teresa & Maria

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа