Лайм

В Ізраїлі обрали королеву краси серед жінок, які пережили Голокост

Переможницею стала 86-річна уродженка Румунії

В Ізраїлі пройшов один із найнезвичайніших конкурсів краси - "Міс, яка пережила Голокост". Його переможницею стала 86-річна уродженка Румунії Селіна Штайнфельд, яка отримала титул та витончену діадему.

Фото: AFP

У дитинстві Селіна стала свідком масових облав та вбивства євреїв нацистами, але вижила та переїхала до Ізраїлю у 1948 році. У своєму поважному віці жінка не втратила жагу до життя і почуття прекрасного. На сцену вона вийшла в ошатному вбранні, з яскравим рудим волоссям та вечірнім макіяжем. Фото заходу опублікувало видання NY Post.

"У мене немає слів, щоб висловити своє щастя, - сказала Штайнфельд. - Бажаю народу Ізраїлю краси та добра".

Фото: AFP

Конкурс краси проводиться в Ізраїлі з 2009 року місцевим фондом "Рука допомоги", який надає послуги людям, які пережили Голокост. У 2021 році журі отримало 400 заявок, з яких було обрано 10 фіналісток.

Фото: AFP

"Це може здатися дивним для жінок 80-90 років, але я зрозумів, що вони можуть хотіти цього не менше ніж 18-річні дівчата, - сказав засновник конкурсу Шимон Сабаг. - Це не змагання зовнішньої краси, а змагання, в якому кожна учасниця каже: "Я була в Лодзі, мені вдалося вижити і створити сім'ю, я волонтер, я відчуваю, що перемогла нацистів, і я жива і здорова". Це дає їм драйв до життя. Ці дивовижні жінки вже знаходяться на заході життя, і вони не будуть тут довго. Вони справжні героїні для всіх нас і завдяки їм ми сьогодні тут".

Фото: AFP

Тим часом у Німеччині колишню секретарку концтабору судять у справі про вбивство 11000 осіб. 96-річна Ірмагард Фурхнер незадоволена, що на неї перекладають провину за злочини високопосадовців.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Мав роман з Анною Трінчер: як змінився актор серіалу "Школа" Богдан Осадчук

Богдан Осадчук у період повномасштабної війни живе у Києві та займається акторством - що відомо про життя знаменитості

Наталія Могилевська розповіла про кулінарні шедеври доньки та чоловіка

Наталія Могилевська розповіла, які страви люблять готувати її чоловік та 12-річна донька. Артистка також наголосила, що ретельно слідкує за раціоном харчування

Виявився слабкою людиною: Геннадій Вітер розкритикував артиста-втікача Олега Винника

Геннадій Вітер розповів, що розчарований поведінкою Олега Винника. Наразі знаменитості не спілкуються