Лайм

Кевін Спейсі виплатить творцям "Карткового будиночка" 31 млн доларів через секс-скандал

Звільнення актора завдало студії великих збитків

Суд зобов'язав Кевіна Спейсі виплатити 31 млн доларів студії MRC, яка зняла серіал "Картковий будиночок".

Актор грав у політичній драмі Netflix головну роль, але після секс-скандалу у 2017 році його звільнили. В результаті студія заявила, що втратила мільйони доларів, тому що вже розпочала роботу над новим сезоном, пише ВВС.

Фото: Netflix

Кевін Спейсі став одним із кількох голлівудських зірок, яких публічно звинуватили у сексуальному насильстві на хвилі руху #MeToo. 62-річний актор заперечував будь-які правопорушення, але MRC і Netflix все ж позбавили його ролі підступного політика Френка Андервуда.

У 2019 році студія подала позов щодо відшкодування витрат. Також MRC стверджували, що Спейсі порушив їхню політику щодо сексуальних домагань, створюючи на майданчику "Карткового будиночка" токсичне робоче середовище та адресуючи колегам небажані коментарі. Суд ухвалив рішення на користь студії ще у 2020 році, але досі воно залишалося конфіденційним.

Нагадаємо, що першим Кевіна Спейсі звинуватив у насильстві актор Ентоні Репп. Він стверджував, що лауреат двох "Оскарів" домагався його, коли йому було лише 14 років. У результаті проти актора подали ще кілька позовів, жоден з яких, втім, не увінчався визнанням його вини.

  • Після секс-скандалу Кевін Спейсі втратив роботу. Він повернувся в кіно лише у 2021 році, зігравши невелику роль в італійському фільмі режисера Франко Неро.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували

Український актор Євген Шумілов загинув на фронті, захищаючи пораненого побратима

На фронті загинув український актор театру та кіно Євген Шумілов, який захищав Україну від початку повномасштабної війни

Українська співачка повідомила про третій викидень і зізналася, чи хоче ще дітей

Співачка Альона Омаргалієва розповіла, що пережила три викидні - виконавиця зізналася, чи не втратила надію народити другу дитину