RU  UA

Дізнатися

Найменший автомобіль у світі здійснив рекордну подорож - водієві не позаздриш

Поїздка була благодійною

Алекс Орчин зі Східного Сассекса (Англія) подолав півтори тисячі кілометрів на найменшій машині у світі - Peel P50. Його подорож тривала три тижні, і мала благородну мету.

У середині листопада 31-річний британець сів у свій крихітний автомобіль і вирушив одним із популярних туристичних маршрутів. Він проїхав від Джон-о'Гротса до Лендс Енда, і зібрав понад $10,5 тисяч - всі кошти підуть на дітей, які потрапили у важку життєву ситуацію, пише New York Post.

Фото: Katielee Arrowsmith/SWNS

За словами Алекса, подорож була не дуже приємною. Мікромобіль неймовірно малий: його довжина становить лише 137 см, ширина 104 см, а висота – 120 см. Тому водій зі зростом понад 180 см змушений був регулярно зупинятися, щоб вийти та розім'яти ноги. До того ж, автомобіль постійно привертав увагу на дорозі.

"Щоб водити цю машину, потрібно бути товариською людиною, тому що люди завжди зупиняються, щоб поговорити з вами та сфотографуватися, - каже Орчин. - Наскільки мені відомо, я перший, хто здійснив подорож на P50".

Крихітний триколісний автомобіль розвиває максимальну швидкість всього 37 км на годину і отримав популярність після появи на Top Gear у 2007 році. Його вага не перевищує 60 кг.

Фото: Katielee Arrowsmith/SWNS

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Канал "СТБ" повідомив про рекордну кількість анкет після оголошення імені нового "Холостяка"

Создатели Холостяка сообщили о большом количестве анкет после того, как объявили имя нового героя Александра Терена Будько

"Суспільне" заперечило слова alyona alyona про штраф для української делегації на "Євробаченні-2024": що відомо

Суспільне Мовлення опровергло заявление alyona alyona о штрафе украинской делегации за футболки с призывами освободить военнопленных

Найбільша цінність мого життя: співачка Lama у День сім'ї показала романтичну світлину з коханим

В День семьи 2024 в Украине певица Lama показала фото со своим избранником Романом и высказалась о семейных ценностях