Лайм

Королева Єлизавета відмовилася від давньої різдвяної традиції через побоювання з приводу COVID-19

Монархиня всі свята проведе вдома

Єлизавета II змушена була переглянути свої плани на різдвяні канікули та відмовитися від традиційної поїздки до Сандрінгема. Це сталося через тиждень після того, як вона відмінила різдвяний обід.

Таке рішення монархині пов'язують з тим, що у Великій Британії підвищилася кількість хворих на коронавірус, тому необхідно по можливості дотримуватися заходів безпеки. Британська королева усі свята проведе у Віндзорському замку.

Фото: Getty Images

Відомо, що щорічна сімейна прогулянка до церкви різдвяним ранком, дуже популярна серед шанувальників королівської родини, також не відбудеться цього року. Згідно із традицією, члени королівської родини приїжджали в гості до королеви рано-вранці напередодні Різдва, де відкривали свої подарунки. На Різдво сім'я йшла на службу до церкви Святої Марії Магдалини, після чого поверталася до Сандрінгем-хаусу на святковий обід. Це вже другий рік поспіль, коли Її Величність пропускає поїздку до Сандрінгема через пандемію.

За словами інсайдера, у Віндзорі до королеви в гості приходитимуть члени королівської родини протягом усіх різдвяних канікул. Але це буде перше Різдво, яке глава престолу зустріне без свого чоловіка принца Філіпа – його не стало у квітні у віці 99 років.

Фото: Getty Images

Нагадаємо, восени 95-річна Єлизавета II кілька тижнів працювала в полегшеному режимі, тому що вирішила прислухатися до порад лікарів. Після цього вона скасувала кілька поїздок та заходів. У жовтні 2021 року монархиня провела одну ніч у лікарні.

  • У Віндзорському замку Єлизавети II вже нарядили різдвяну ялинку. Святкове дерево королівських масштабів встановили у залі Святого Георгія.
  • Принц Чарльз розповів про здоров'я королеви Єлизавети. В останні місяці королеві рекомендували використовувати тростину для пересування на заходах, відмовитися від верхової їзди та мартіні.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Nemo перемогли на "Євробаченні-2024": про що їхня пісня The Code

Співак Немо зі Швейцарії виграли "Євробачення-2024" - текст пісні The Code, яка принесла їм перемогу

Україна - у трійці: як у Мальме пройшов фінал "Євробачення 2024"

Де дивитись трансляцію фіналу "Євробачення-2024" онлайн, в якому виступатимуть alyona alyona і Jerry Heil з України

Україна посіла 3 місце у фіналі "Євробачення-2024": хто виграв конкурс у Мальме

На "Євробаченні-2024" переміг представник Швейцарії Nemo - alyona alyona та Jerry Heil посіли третє місце у фіналі