Лайм

Принц Гаррі подав до суду на британський уряд - чого вимагає внук королеви

Герцог Сассекський хоче гарантувати безпеку для дружини та дітей

Принц Гаррі подав до суду на британський уряд. Він зробив це, тому що не погоджується з рішенням, яке не дозволяє йому особисто платити за поліцейську охорону для себе та своєї сім'ї.

Внук Єлизавети II, який втратив королівські привілеї, заявив, що готовий оплачувати роботу поліції з власної кишені. Герцог хоче привезти зі США свого сина Арчі та маленьку дочку Лілібет, але він та його родина "не можуть приїхати до свого дому, бо це занадто небезпечно". Про це повідомляє видання CNN.

Фото: Getty Images

"Великобританія завжди буде домом для принца Гаррі та країною, в якій, як він сподівається, його дружина та діти будуть у безпеці. Відсутність захисту з боку поліції пов'язана із занадто великим особистим ризиком", - написано в заяві представника принца Гаррі.

Відомо, що внук Єлизавети II залишився без поліцейської охорони, яка фінансувалася за рахунок платників податків, коли заявив про відмову від королівських обов'язків у 2020 році та переїхав до США. Гаррі хотів сплатити витрати поліції на охорону ще в січні 2020 року в Сандрігемі, але його пропозиція була відхилена. За словами представника герцога Сассекського, його команда зараз подає всі необхідні документи, щоб рішення Міністерства внутрішніх справ було переглянуто.

Фото: Getty Images

Юристи герцога Сессекського також додали, що приватні охоронці Гаррі та Меган не мають належної юрисдикції за кордоном, а також доступу до розвідувальної інформації Великобританії, яка потрібна для гарантії безпеки принца та його сім'ї.

В уряді прокоментували заяву принца Гаррі: "Система безпеки уряду Великобританії є суворою і пропорційною. Наша давня політика полягає в тому, щоб не надавати детальної інформації про ці домовленості. Це може поставити під загрозу їхню цілісність та безпеку. Також було б недоречно коментувати деталі судової справи".

Фото: Getty Images

Нагадаємо, що принц Гаррі та Меган Маркл у 2020 році відмовилися від усіх королівських обов'язків та переїхали жити до США. Вони з двома дітьми зараз проживають у розкішному особняку в Монтесіто, Каліфорнія.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа

Рак відсік все непотрібне: 35-річна українська акторка вперше розповіла про лікування онкологічної хвороби

Акторка Катерина Молчанова повідомила, що лікується від раку - онкологію у жінки виявили на ранній стадії і вже зробили операцію

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували