Лайм

Злата Огнєвіч розповіла про відпочинок в Африці та дала головні поради туристам

Скільки коштуватиме поїздка, що варто відвідати і чого треба побоюватися

Злата Огнєвіч повернулася із Занзібару, де провела зимові канікули та відсвяткувала свій 36-й день народження. Після прильоту до Києва співачка вирішила розповісти про особливості відпочинку в Африці і скільки їй обійшлася відпустка на екзотичному курорті.

Артистку настільки вразив відпочинок в африканській країні, що вона вирішила присвятити цій темі два дописи в Instagram. "Африка - друга локація після Таїланду, яка мене настільки захопила, що хочеться повернутися і побачити більше. Вона манить загадкою та своєю багатою культурою", - зазначила "Холостячка".

Фото: instagram.com/zlata.ognevich

Злата відповіла на найголовніші питання про відпочинок та дала кілька порад туристам. Перше, про що розповіла Огнєвіч, - скільки коштуватиме поїздка.

Ціни на відпочинок в Африці

За словами співачки, переліт в обидві сторони коштуватиме приблизно $850-900, якщо летіти економ-класом. Проживання залежить від особистого комфорту та бюджету. Якщо жити в затишному бунгало, розташованому за 7 хвилин до океану, то за 10 днів доведеться віддати близько $800. Однак є варіанти і дешевші, але тут уже питання безпеки та чистоти. Сама Злата проживала у комфортабельному готелі, три ночі в якому у лютому туристам коштуватимуть $920.

Фото: instagram.com/zlata.ognevich

Малярія

"Коли я ставила питання місцевим про малярію, вони загадково посміхалися. Відразу скажу, що вакцини від неї не існує. Я покладалася на чисте везіння і те, що зараз комарів немає, адже немає дощів та підвищеної вологості. Малярійні комарі трохи інакше виглядають, ніж звичайні У готелях кусають звичайні, але фумігатори та сітки на вікнах вирішують проблему, - поділилася зірка.

Злата радить не пити ліки від малярії з метою профілактики, адже ви можете її не підхопити, а печінку даремно труїтимете. Огнєвіч пропонує вирішувати проблему у міру надходження. До того ж тест і всі ліки від цього захворювання є в місцевих аптеках і вони недорогі.

"Загалом, ризик мінімальний, у тому числі і ризик підхопити жовту лихоманку. У цьому регіоні нічого боятися. Порада: у сезон дощів бажано утриматися від поїздок", - радить артистка.

Фото: instagram.com/zlata.ognevich

Їжа

Співачка розповіла про ціни на фрукти, овочі та інші продукти, а також озвучила вартість середнього чека у місцевих закладів. Так, за одне манго в середньому доведеться віддати $0,5. Але можна знайти "смачну купку" фруктів і за $1. "А можна купити в селі півтора кіло манго, велику зв'язку бананів, кілька огірків, помідорів - і за все заплатити $5 (це я на околицях Кіліманджаро зробила)", - зізналася зірка.

Вартість авокадо в Африці – $0,5 за штуку, а різні види морепродуктів можна купити від $3 до $35.

Якщо вирішите харчуватися у ресторанах, то за обід доведеться віддати від $7 до $20, а у закладах рівнем вище – $30. Ну і улюблений варіант Злати Огнєвіч – ринки з місцевою їжею, кафе біля дороги чи просто "кафешки, де тусується багато місцевих". За харчування у таких закусочних потрібно заплатити від $2 до $6.

Сафарі

"Рекомендую знайти час і бюджет для 3-х денного сафарі по савані в Танзанії, якщо любите тварин, дорогу, пригоди і хочете побачити африканські племена. Вартість від $1000 на людину. Є й бюджетні варіанти від $350 на людину, що теж добре. І головне - кожен турист зможе обрати екскурсію своїм бюджетом", - поділилася Злата.

Фото: instagram.com/zlata.ognevich

Екскурсії

Екскурсії по самому архіпелагу Занзібар - від $40 на особу. Якщо ви плануєте подорожувати самостійно, то авто можна орендувати за $25 (ціна за добу).

"До речі! Важлива порада. Якщо їдете і бачите ДТП на дорозі, у жодному разі не зупиняйтеся. Це Африка, тут популярний самосуд за будь-яку провину і місцеве населення не буде розбиратися, хто винен у ДТП. З Вас просто виб'ють дух і все. І рух там – лівосторонній, подумайте над цим та своїм рівнем водія перед орендою”, – зазначила співачка.

Індійський океан

"Тапочки для купання дуже навіть знадобляться, але на пляжі Нунгві (найкращий пляж, імхо) вони не потрібні, - пише Злата. - Вода найчистіша, за весь час жодна медуза не попалася, тільки хтось іноді покусує у воді. Кажуть, що це сальпи та планктон". На пляжі можна купити алкогольні напої: вино – від $6, місцеве пиво – від $1, віскі – від $20.

Фото: instagram.com/zlata.ognevich

Наприкінці співачка поділилася враженнями від відпочинку загалом. "Це взагалі цікаво? Так! Тисячу разів так! Масштаб, глибина, культура, племена, інший світ і закони, савана, Кіліманджаро, Танзанія та особисто моя думка - люди. Якщо до них з повагою, розумінням і відкритим серцем, Ви побачите, наскільки вони тут чудові", – поділилася Огнєвіч.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Серце моє ніколи не буває вільне: Ірина Білик заінтригувала змінами в особистому житті

Ірина Білик розповіла про своє особисте життя. Серце співачки зайнято

Як українські зірки відреагували на перемогу Усика над Ф’юрі

Олександр Усик поборов Тайсона Ф'юрі. Українські зірки емоційно відреагували на історичну перемогу

Чемпіон світу з боксу в надважкій вазі: дружина Олександра Усика зворушливо привітала коханого з перемогою

Український боксер Олександр Усик переміг Тайсона Ф'юрі та став чемпіоном світу. Дружина спортсмена Катерина Усик емоційно привітала коханого