Лайм

Помер актор Арніс Ліцитіс - зірка "Мушкетерів" та "В'язня замку Іф"

Йому було 76 років

У Ризі на 77-му році життя помер латвійський та радянський актор театру та кіно Арніс Ліцитіс. Про смерть артиста повідомив його друг, спортивний фотограф Зигізмундс Залманіс. Причини смерті він не уточнив.

"Нас покинув видатний актор, мила і приємна людина і, нарешті, мій друг Арніс Ліцитіс. Важко щось говорити. Він зараз на іншій сцені, зустрінеться з іншими кіноакторами, і гратиме ролі в іншому місці... Арні, на небесах все краще, ніж було тут. Всіх благ, "Аль Капоне", - написав він на сторінці у Facebook, супроводивши допис фотографіями з актором.

За свою кар'єру Ліцитіс зіграв у понад ста фільмах та серіалах. Особливо він багато знімався у 1980-ті роки. Арніс був єдиним латвійським кіноактором, якого у радянських фільмах не доводилося дублювати - він досконало володів російською мовою.

Найвідоміші картини за його участю: "Фаворит", "Велика - мала війна", "Брати Ріко", "Довга дорога в дюнах", "Десь плаче іволга...", "Одиночне плавання", "Злодії в законі" ", "В'язень замку Іф", "Мушкетери через двадцять років", "Марш Турецького-4", "Каменська-5", "Ранетки".

Кадр із фільму "В'язень замку Іф" Фото: kino-teatr.ru

  • На 75 році життя помер Міт Лоуф - співак та актор, який зіграв Боба у фільмі "Бійцівський клуб". Лауреата "Греммі" не стало увечері 20 січня.
  • Раніше актор фільмів "Ганнібал: Сходження", "Сен-Лоран" та "Довгі заручини" Гаспар Ульєль помер після нещасного випадку на лижах. Зірці французького кіно було 37 років.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Привертає увагу більше, ніж будь-коли: у мережі показали відео головної сцени "Євробачення-2024"

Як виглядає головна сцена Євробачення-2024 у Мальме - у мережі вперше показали відео та розповіли про репетиції конкурсантів

Режисер "Єралашу", якого засудили за педофілію, отримав медаль за участь у війні проти України

Росіянин Ілля Білостоцький похвалився, що отримав медаль за службу на фронті, а також, що з нього зняли всі звинувачення у педофілії

Як голосувати у першому півфіналі "Євробачення-2024": детальна інструкція

Перший півфінал Євробачення 2024 відбудеться 7 травня - як голосувати за конкурсантів, як довго триватиме голосування