Лайм

Оголошено порядок виступу країн на "Євробаченні-2022" - коли виступить Україна

У Турині провели жеребкування

Організатори "Євробачення-2022" оголосили порядок виступу учасників пісенного конкурсу у першому та другому півфіналах, які відбудуться 10 та 12 травня. Його традиційно визначили шляхом жеребкування.

Результати опубліковані на сторінці конкурсу в Instagram. Згідно з поданої інформації, Україна виступить у першому півфіналі. Разом із представником нашої країни на сцену 10 травня вийдуть учасники з 17 країн, а саме – Албанії, Латвії, Швейцарії, Словенії, Болгарії, Молдови, Литви, Нідерландів, Норвегії, Росії, Португалії, Данії, Вірменії, Австрії, Хорватії, Ісландії та Греції.

Фото: instagram.com/eurovision

У другому півфіналі виступатимуть такі країни-учасниці: Австралія, Грузія, Кіпр, Сербія, Фінляндія, Азербайджан, Сан Маріно, Ізраїль, Мальта, Чорногорія, Румунія, Чехія, Польща, Бельгія, Північна Македонія, Швеція, Естонія, Ірландія.

Фото: instagram.com/eurovision

Ще шість країн (цього року п'ять) автоматично проходять у фінал - країни "Великої п'ятірки" (засновники та спонсори конкурсу - Німеччина, Франція, Великобританія, Італія та Іспанія), а також країна-господарка (у 2022 році - Італія). Загалом у "Євробаченні-2022" візьме участь 41 країна.

  • Після перемоги гурту Maneskin на "Євробаченні-2021" конкурс пісні пройде в італійському місті Турін. Півфінали "Євробачення-2022" пройдуть 10 та 12 травня, а фінал - 14 травня в арені Pala Olimpico.
  • Хто представить Україну на "Євробаченні-2022" – стане відомо 12 лютого. А поки пропонуємо дізнатися, хто пройшов до фіналу Нацвідбору та які пісні підготували для конкурсу.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа

Рак відсік все непотрібне: 35-річна українська акторка вперше розповіла про лікування онкологічної хвороби

Акторка Катерина Молчанова повідомила, що лікується від раку - онкологію у жінки виявили на ранній стадії і вже зробили операцію

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували