Лайм

Після погроз убивства переслідувача Злати Огнєвіч затримала поліція

Чоловікові загрожує в'язниця

Столична поліція затримала агресивного переслідувача Злати Огнєвіч. Раніше співачка показала у соцмережах, як чоловік на ім'я Вадим Лебідь погрожує її вбити. Тепер одержимому фанату загрожує до двох років позбавлення волі, йдеться на сайті Нацполіції України.

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Дії переслідувача Злати Огнєвіч у Печерському управлінні поліції кваліфікували як загрозу вбивствам (ч. 1 ст. 129 Кримінального кодексу України). Після цього слідчо-оперативні дії зайняли менше доби, і чоловіка затримали.

Фото: https://www.instagram.com/zlata.ognevich/

"Ми встановили, що до злочину причетний уродженець Черкаської області, 1981 року народження. Чоловік довгий час систематично погрожував вбивством заявниці, переслідував та відправляв смс-повідомлення в різні соціальні мережі. Сьогодні, 25 січня, за силової підтримки спецназівців КОРД ми затримали правопорушника за місцем проживання у порядку статті 298-2 Кримінального процесуального кодексу України", - розповів начальник відділу дізнання Печерського управління поліції Василь Іванишин.

Порушнику повідомили про підозру та подали клопотання до суду про обрання запобіжного заходу.

Раніше Злата Огнєвіч публічно попросила про допомогу і розповіла, що вже понад 3 роки її всюди переслідує неадекватний фанат.

"Ця людина дійсно переслідує мене. Це триває дуже-дуже багато років. На жаль, я ніяк не могла на нього вплинути до сьогоднішнього дня. Він у цьому відео вже настільки знахабнів... Він погрожує моїм близьким, мені. Я не відчуваю себе у безпеці. Я не можу вийти ввечері нікуди. Все, він свого добився. Я заходжу додому на свій майданчик, і заглядаю, чи не стоїть там переслідувач", - висловилася артистка.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Боюся найбільше у житті: Костянтин Грубич висловився щодо можливої мобілізації сина

Український телеведучий Костянтин Грубич зізнався, що боїться відпускати на фронт свого 27-річного сина Ярослава

Наталія Могилевська показала теплі обійми з прийомною донечкою: рідкісне фото

Наталія Могилевська показала молодшу доньку Софію з нагоди Дня вишиванки - що відомо про дівчаток, яких удочерила співачка

Молодий Чарльз і Єлизавета II: палац показав небачені раніше портрети королівської родини

Букінгемський палац показав архівні портрети королівської родини - на кадрах позували Чарльз III, Єлизавета II та інші