Лайм

Літала до Криму через Москву: Аліна Паш відповіла на звинувачення перед фіналом Нацвідбору на "Євробачення"

Команда співачки зробила офіційну заяву

Українську реп-виконавницю Аліну Паш звинуватили у порушенні правил Національного відбору на "Євробачення-2022". Причиною став її виступ у 2015 році в окупованому Росією Криму. Так, у мережі поширюється інформація, що артистка була у Криму та Москві, і до Криму "залітала через Москву, що суперечить законодавству України". Команда співачки наполягає, що "Аліна Паш цих правил не порушувала та ніколи не виступала на території РФ".

Паш відповіла на звинувачення у своєму профілі в Instagram: "Конкурс "Євробачення" має надсильну енергетику і ми з моєю командою з величезним задоволенням візьмемо у ньому участь. Я з повагою ставлюся до всіх пунктів правил відбору учасників, і не стала б їх порушувати, як і закони своєї країни. Я вірю, що в результаті переможе правда і представляти Україну буде найсильніший артист, якого оберуть люди. Якщо це буду я, зроблю все можливе, щоб мною пишалися. Якщо це буде хтось інший - вболіватиму за нього усім серцем".

Фото: instagram.com/alinapash

Свою позицію щодо цього також висловили й організатори відбору - Суспільний мовник. Він не побачив причин для дискваліфікації Аліни Паш. "У Суспільного мовника немає доказів порушення фіналісткою Національного відбору на "Євробачення-2022" Аліною Паш правил відбору. Відеоінтерв'ю співачки, яке зараз у мережі наводиться як доказ порушення вимог Нацвідбору, не містить жодного факту, що підтверджує порушення фіналісткою правил", - йдеться у заяві.

Фото: instagram.com/suspilne.eurovision

"Суспільне мовлення – не правоохоронний орган, тому перевірка фактів порушення здійснюється виключно з відкритих джерел, на підставі отриманих від учасників гарантій. Якщо коментатори мають докази зворотного – просимо надати їх для підтвердження", – також зазначено там.

Фото: instagram.com/alinapash

Фото: Alina Pash

Йдеться про інтерв'ю, яке раніше Аліна Паш дала Каті Осадчій у рамках програми "Світське життя". "Ми їздили на весілля до української дівчини. На той момент я для себе вирішила, що хочу поїхати і заспівати українською для цієї дівчини. З приводу того, як ми туди летіли... На жаль, я не могла коригувати цей момент і була безсила в даному випадку, будучи тоді не такою відомою персоною, я не могла думати про такі наслідки... З приводу візиту до Москви... Так, він був. На мені був світшот із написом "Київ", і я хотіла зробити сама для себе та своїх підписників такий жест. Якщо люди розцінюють це як зраду, окей, вони можуть так вважати", - заявила Паш раніше.

Люди розчаровані тим, що відбувається, адже у заяві артистки та її інтерв'ю, яке вона давала раніше, є суттєві відмінності. Користувачі мережі не стали стримувати себе і висловили свою думку.

"Надзвичайно розчарований подвійними стандартами "Суспільного". Правила чіткі, але трактуються залежно від особи".

Фото: instagram.com/suspilne.eurovision

“Дуже цікаво. Її ж власні слова – це взагалі не доказ. Цікаво, як її перевірили, просто на слово повірили? Це вже якесь знущання. Якщо вона в результаті ще й виграє, то все з вами ясно і з чесністю цього відбору ...".

Фото: instagram.com/suspilne.eurovision

"Вибачте, але це ганьба. Які ще потрібні докази, як не пряме зізнання учасниці в інтерв'ю?! В якому вона ОСОБИСТО підтверджує, що ніяк не змогла вплинути на цю ситуацію і шкодує, що порушила закон. Є чіткі правила відбору, і деякі вже через них були дискваліфіковані, тоді як іншим можна порушувати закон" – відреагували люди на заяву "Суспільного".

Фото: instagram.com/suspilne.eurovision

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Найгірше позаду: комік Віктор Розовий вперше після важкого поранення висловився про свій стан

Віктор Розовий вийшов на зв'язок у соцмережах та розповів про свій стан після важкого поранення голови - комік показав фото з лікарні

Де дивитися фінал "Євробачення-2024", в якому Україна змагається за перемогу

Коли фінал "Євробачення-2024" та під яким номером виступатимуть alyona alyona та Jerry Heil - де дивитися виступ України у фіналі

ЗМІ показали відео, як працівники ТЦК зупинили в Києві Monatik: співак відреагував

Дмитра Монатіка у Києві зупинили представники ТЦК та перевірили документи - співак прокоментував ситуацію - відео