RU  UA

Дізнатися

Померла зірка італійського кіно Моніка Вітті: названо причину

Кінодебют знаменитості відбувся у 1954 році

У 90 років пішла з життя відома італійська акторка Моніка Вітті. Причиною смерті стали ускладнення, спричинені хворобою Альцгеймера.

З 2001 року знаменитість перестала вести активне публічне життя та пішла зі сцени через погіршення стану здоров'я. Уточнюється, що останні роки акторка погано запам'ятовувала все, що відбувалося, і почала забувати минуле. Коло спілкування Вітті максимально звузилося - вона спілкувалася лише зі своїм чоловіком Роберто Руссо, передає видання Corriere Della Sera.

Фото: Getty Images

Моніка Вітті з юних років брала участь у аматорських спектаклях, а у 16 років почала навчатися у кіноакадемії. Після закінчення навчання майбутня зірка грала у п'єсах Брехта та Іонеско. Кінодебют Вітті відбувся в 1954 році, коли вона виконала невелику роль у комедії "Смійся! Смійся! Смійся!". В 1957 Моніка познайомилася з Мікеланджело Антоніоні, зйомки у фільмах якого принесли їй справжню славу і любов глядачів.

Фото: Getty Images

Проривом для Вітті стала роль в екзистенційній драмі Антоніоні "Пригода" 1960 року. "Моя робота у фільмі "Пригода" збагатила всі мої відчуття і в творчому, і в людському плані", - заявила тоді Моніка.

За свою успішну кар'єру Вітті п'ять разів ставала володаркою національної кінопремії Італії "Давід ді Донателло", а також отримала "Срібного ведмедя" на Берлінському кінофестивалі у 1984 році.

Вітті в 1990 р. Фото: Вікіпедія

У 1989 році Вітті спробувала свої сили як режисерка і авторка сценарію у фільмі "Scandalo segreto". Після цього Моніка пішла зі світу кінематографа, але продовжувала зніматися на телебаченні та працювати у театрі. У 1993 році вийшла автобіографія Моніки Вітті, що отримала назву "Sette sottane". У 1995 році на Венеціанському фестивалі її професійні досягнення були відзначені "Золотим левом".

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Мав роман з Анною Трінчер: як змінився актор серіалу "Школа" Богдан Осадчук

Богдан Осадчук в период полномасштабной войны живет в Киеве и занимается актерством – что известно о жизни знаменитости

Наталія Могилевська розповіла про кулінарні шедеври доньки та чоловіка

Наталья Могилевская рассказала, какие блюда любят готовить ее муж и 12-летняя дочь. Артистка также подчеркнула, что тщательно следит за рационом питания

Виявився слабкою людиною: Геннадій Вітер розкритикував артиста-втікача Олега Винника

Геннадий Ветер рассказал, что разочарован поведением Олега Винника. Сейчас знаменитости не общаются