Лайм

Бракує коханого: королева Єлизавета згадала принца Філіпа у різдвяній промові

Це перше Різдво, яке монарх зустрічає без чоловіка

25 грудня королева Єлизавета вшанувала пам'ять покійного принца Філіпа під час своєї різдвяної промови. Її звернення було надзвичайно особистим і зворушливим, і вона стала приховувати біль від втрати чоловіка.

95-річна голова британського престолу сказала, що, хоча Різдво – це час великого щастя та гарного настрою для багатьох, воно може бути важким для тих, хто втратив близьких.

Фото: Getty Images

Під час звернення на столі королеви стояла її фотографія з чоловіком, зроблена у 2007 році на честь їхнього діамантового весілля. Також Єлизавета одягла брошку у вигляді сапфірової хризантеми, яку вона носила під час медового місяця у 1947 році.

Королева згадала гострий розум і "пустотливий вогник" в очах коханого, який той зберіг до самої своєї смерті у віці 99 років. Також вона зізналася, що важко радіти Різдву без його знайомого сміху, і хоча сім'я сумує за принцом Філіпом, він напевно хотів би, щоб вони святкували.


Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від The Royal Family (@theroyalfamily)

Голова престолу додала, що хоча ковід вкотре вплинув на святкування Різдва, але є ще багато традицій, які вони змогли зберегти: співи різдвяних гімнів, прикраса ялинки, обмін подарунками.

Королева Єлизавета другий рік поспіль проводить Різдво у Віндзорському замку, де її мали відвідати близькі родичі, зокрема її старший син принц Чарльз та його дружина Камілла. Донька Єлизавети принцеса Анна не змогла відвідати свято, оскільки її чоловік захворів на коронавірус.

  • Вранці 25 грудня на територію Віндзорського замку, де королева Єлизавета знаходилася з принцом Чарльзом та його дружиною Каміллою, проник озброєний порушник. Зловмисника затримала поліція.
  • Кейт Міддлтон на різдвяному концерті зіграла на роялі та розкрила свій маловідомий талант. Герцогиня акомпанувала знаменитому співаку.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

У Львові розбишаки напали на блогера Ніколаса Карму: у якому стані потерпілий

Блогер Ніколас Карма розповів, що у Львові на нього напали хулігани. Карма звернувся до стражів порядку

Вражена цілісністю твого внутрішнього спокою: Могилевська відвідала концерт Макса Барських

Макс Барських дав великий концерт в Києві. Наталя Могилевська побувала на шоу та розповіла про свої емоції

Серце моє ніколи не буває вільне: Ірина Білик заінтригувала змінами в особистому житті

Ірина Білик розповіла про своє особисте життя. Серце співачки зайнято