Лайм

Єлизавета II позбавила сина королівських титулів через секс-скандал

Він більше не використовуватиме титул "Його Королівська високість"

Королева Великобританії Єлизавета II позбавила свого сина, принца Ендрю, військових звань та королівських обов'язків на тлі висунутих проти нього звинувачень у сексуальному насильстві.

Про це йдеться в офіційній заяві Букінгемського палацу. "Зі схвалення і згоди королеви військові звання і королівський патронаж герцога Йоркського повернуті королеві, - сказано у повідомленні. - Герцог Йоркський більше не виконуватиме громадських обов'язків, а також захищатиме себе в цій справі як приватна особа".


Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від The Royal Family (@theroyalfamily)


Королівське джерело підтвердило New York Post, що Ендрю більше не використовуватиме титул "Його Королівська Високість", а всі його обов'язки будуть розподілені між іншими членами королівської родини.

Видання зазначає, що рішення королеви відбулося після того, як суд відхилив клопотання адвокатів принца про припинення розгляду позову Вірджинії Джуффре.

Фото: Getty Images

У судовій заяві 37-річна американка стверджує, що у віці 17 років вона стала жертвою торгівлі людьми, а принц Ендрю вступав із нею в інтимний зв'язок без її згоди, знаючи, що вона неповнолітня. Насильство нібито відбувалося тричі: у Лондоні, у Нью-Йорку та на Віргінських островах.

Фото: Getty Images

  • Син королеви Єлизавети неодноразово заперечував усі звинувачення Джуффре і говорив, що не пам'ятає, щоб будь-коли зустрічався з нею.
  • Що загрожує принцу Ендрю , якщо у США його визнають винним у сексуальному насильстві. Адвокат Вірджинії Джуффре заявив, що син королеви не зможе сховатися за своїм багатством та владою від правосуддя.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків

Винна я: Оля Цибульська повідомила про аварію і показала розбиту автівку

Українська співачка Оля Цибульська потрапила у ДТП в Києві та розбила свій автомобіль - артистка врізалася у паркувальний бар'єр

Усі зберігають оптимізм: друг онкохворого Чарльза III розповів про стан його здоров'я

Стан здоров'я Чарльз III, який лікується від онкології, погіршився - про це розповів друг короля - що відомо