Лайм

Дружина принца Чарльза стане королевою-консорт: чим цей титул відрізняється від королеви

Є особливе правило

6 лютого королева Великобританії Єлизавета II відзначила платиновий ювілей свого правління - 70 років від дня сходження на престол. На честь особливої дати вона опублікувала офіційне звернення до народу, в якому заявила, що наступною королевою бачить дружину принца Чарльза Каміллу.

Принц Уельський з дружиною поставилися до бажання Її Величності з повагою та уточнили, що дуже цінують надану їм честь. "Ми чітко усвідомлюємо честь, яка була надана [нам] у вигляді бажання моєї матері. Поки ми разом прагнули служити і надавати підтримку Її Величності та жителям країни, моя дорога дружина була моєю непохитною підтримкою весь цей час", - йдеться у заяві принца Чарльза та Камілли в Instagram.

Камілла Паркер БоулзФото: Getty Images

Подружжя також привітало монарха з 70-річним ювілеєм перебування на троні: "Служіння королеви на благо всіх її підданих з кожним наступним роком надихає і захоплює ще сильніше. Рік безпрецедентного платинового ювілею дає можливість усім нам зібратися разом, щоб прославити службу королеви".

Коли принц Чарльз вступить на престол, Камілла Паркер Боулз отримає звання королеви-консорт - традиційний титул дружини правлячого монарха. Титул "королева" дається лише жінкам-правителям, які стали монархами по лінії спадкування. Наприклад, королева Єлизавета II, яка стала монархом після смерті батька короля Георга VI.

Фото: Getty Images

Питання, чи стане дружина принца Чарльза королевою-консорт, обговорювалося протягом багатьох років. У прес-релізі, який був опублікований в день заручин Камілли з принцом Чарльзом в 2005 році, говорилося: "Мається на увазі, що місіс Паркер Боулз повинна використовувати титул Її Королівська Високість принцеса-консорт, коли принц Уельський очолить престол". Про це пише видання People.

Фото: Getty

Коли йдеться про чоловіків жінок-монархів, тут діє дещо інше правило. Так, одружившись з майбутньою королевою, принц Філіпп відмовився від титулу принца Греції та Данії і став герцогом Единбурзьким. І коли вона зійшла на престол після смерті свого батька, принц Філіп не став "королем" або "королем-консортом" - натомість правильний титул для чоловіка правлячого монарха - "принц-консорт". Титул "король" дається тільки чоловікові, який успадкує трон і править як монарх.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Привертає увагу більше, ніж будь-коли: у мережі показали відео головної сцени "Євробачення-2024"

Як виглядає головна сцена Євробачення-2024 у Мальме - у мережі вперше показали відео та розповіли про репетиції конкурсантів

Режисер "Єралашу", якого засудили за педофілію, отримав медаль за участь у війні проти України

Росіянин Ілля Білостоцький похвалився, що отримав медаль за службу на фронті, а також, що з нього зняли всі звинувачення у педофілії

Як голосувати у першому півфіналі "Євробачення-2024": детальна інструкція

Перший півфінал Євробачення 2024 відбудеться 7 травня - як голосувати за конкурсантів, як довго триватиме голосування