Лайм

Які пісні фіналісти Нацвідбору на "Євробачення-2022" приготували для конкурсу

Учасниками відбіркового концерту стали 8 артистів

В кінці січня організатори Національного відбору на Євробачення-2022 оголосили імена фіналістів, які вже 12 лютого позмагаються за право представити Україну на пісенному конкурсі в Турині. Цього року заявки подали 284 музиканти, проте до фіналу пройшли лише вісім артистів. Пізніше одного учасника замінили, оскільки він порушив правила відбору.

Таким чином оновлений склад фіналістів виглядає так: Alina Pash, Cloudless, Kalush Orchestra, Michael Soul, Our Atlantic, ROXOLANA, WELLBOY та Barleben (замість LAUD). theLime зібрав всі представлені треки фіналістів в одному матеріалі.

ROXOLANA

Серед перших свою конкурсну пісню представила ROXOLANA (справжнє ім'я - Роксолана Сирота). Молода співачка виступить на відборі з треком Girlzzz. Композиція написана англійською мовою, але один куплет – українською. На його створення Роксолану надихнула народна пісня "Летіла зозуля". У пісні чути етнічні мотиви, які також у своїй конкурсній пісні "Шум" використав гурт Go_A - представники України на "Євробаченні-2021".

Cloudless

Чоловічий колектив, який здобув популярність після виходу треку "Між світами", що став саундтреком до серіалу "Школа", боротиметься з піснею All Be Alright - про неідеальність світу та віру в краще.

"Ви – ваш найлютіший ворог! Важливо усвідомити, що іноді ми можемо бути засліплені емоціями, які не дозволяють нам мислити правильно. Ми думаємо, що нічого не можемо змінити, бо ми такі. All Be Alright - це зіткнення з власними думками та пристрастями, які нищать нас зсередини. Ми можемо битися з ними та перемогти їх. Оскільки ми відповідаємо за себе, ми самі вирішуємо свою долю, і важливо щодня прокидатися і говорити собі: Що я можу зробити сьогодні? Що я можу змінити у собі? Що зробить мене краще? Зміна починається з тебе, а не з сусіда. Якщо ви хочете зробити світ кращим, почніть з власного серця і розуму", - розповів про пісню фронтмен гурту.

Michael Soul

Цього року в українському відборі свої сили вирішив спробувати білоруський музикант Michael Soul (справжнє ім'я – Михайло Сосунов). Він брав участь у 8 сезоні шоу "Голос країни", а у 2019 році представляв на "Євробаченні" Білорусь. Минулого року хлопець переїхав до Києва, а тепер подав заявку на Нацвідбір із піснею Demons.

Alina Pash

Реп-зірка підготувала для конкурсу пісню "Тіні забутих предків". Аліна Паш у своїх композиціях поєднує кілька музичних стилів: хіп-хоп, поп та етно. Музикою 28-річна артистка займається з ранніх років. У 2012 році вона проходила кастинг в український дівочий гурт "Real O", пізніше працювала з гуртом "Гарячий шоколад", а також співала на бек-вокалі у гурту "СКАЙ" та у співачки Ірини Білик. У 2022 році Alina Pash здобула музичну премію Євросоюзу Music Moves Europe Awards.

Kalush Orchestra

Kalush Orchestra – це проект відомого гурту Kalush. Колектив створює реп з фольклорними мотивами та максимальною кількістю автентики. На Національному відборі хлопці виконають пісню Stefania.

"Стефанія - так звати мою маму. Це пісню присвятив їй і цю пісню ми представлятимемо на Євробаченні. Це щирий і душевний трек, в якому є український етнокод. Європа дуже кайфує від цього стилю", - написав засновник та соліст Kalush Олег Псюк в Instagram.

Our Atlantic

Колектив утворився в Умані у 2017 році та представляє музику у стилі інді-поп. У 2018 році вони випустили дебютний альбом і відтоді виступають на різноманітних музичних фестивалях по всій Україні. Для Національного відбору на "Євробачення-2022" музиканти підготували пісню "Моя любов".

Wellboy

Серед фіналістів Нацвідбору – Антон Вельбой, який прославився завдяки пісні "Гуси". Для конкурсу він підготував трек Nozzy Bossy - про силу села, про всіх босоногих людей, які йдуть по цій планеті.

Barleben

Цей артист отримав шанс представити Україну на "Євробаченні" у Турині після дискваліфікації LAUD. Свої сили в Нацвідборі Barleben (справжнє ім'я Олександр Барлебен) спробує з піснею Hear My Words. Співак брав участь у 11 сезоні "Голосу країни", але далі "сліпих прослуховувань" не дійшов.

  • Після перемоги гурту Maneskin на "Євробаченні-2021" конкурс пісні відбудеться в італійському місті Турін. Півфінали "Євробачення-2022" пройдуть 10 та 12 травня, а фінал - 14 травня в арені Pala Olimpico.
  • Цього року у "Євробаченні" знову візьме участь 41 країна. На конкурс повернулася Вірменія, яка відмовилася від участі у 2021 році та Чорногорія, яка пропустила два роки.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше

Новини партнерів

Читайте також

Найгірше позаду: комік Віктор Розовий вперше після важкого поранення висловився про свій стан

Віктор Розовий вийшов на зв'язок у соцмережах та розповів про свій стан після важкого поранення голови - комік показав фото з лікарні

Де дивитися фінал "Євробачення-2024", в якому Україна змагається за перемогу

Коли фінал "Євробачення-2024" та під яким номером виступатимуть alyona alyona та Jerry Heil - де дивитися виступ України у фіналі

ЗМІ показали відео, як працівники ТЦК зупинили в Києві Monatik: співак відреагував

Дмитра Монатіка у Києві зупинили представники ТЦК та перевірили документи - співак прокоментував ситуацію - відео