Лайм

Команду Аліни Паш звинуватили у підробці довідки про відвідання Криму – інформацію перевірять у ДПСУ

Скандал навколо співачки не вщухає

Документи про поїздку до окупованого Криму у 2015 році, які Аліна Паш надала "Суспільному", додатково перевірять у Державній прикордонній службі України (ДПСУ). Мовник заявив, що поки не підписуватиме зі співачкою, що перемогла в Нацвідборі, контракт на участь у "Євробаченні-2022" - це відкладуть до з'ясування фактів.

Фото: https://www.instagram.com/alinapash/

Увагу на можливе підроблення довідки про перетин кордону звернув активіст Сергій Стерненко. У своєму Telegram-каналі він написав, що має дані про порушення з боку Аліни Паш. Джерело в ДПСУ нібито повідомило Стерненку, що 11 серпня 2015 року співачка залишила Україну рейсом "Київ-Москва", а повернулася 14 серпня рейсом "Домодєдово-Київ". У Криму Паш була 12 серпня, а це означає, що потрапити туди вона могла лише з території Росії.

Раніше у мережі поширилося інтерв'ю 2019 року, в якому Аліна Паш у розмові з Катею Осадчою визнає, що літала до Криму через Москву. "З приводу того, як ми туди летіли... На жаль, я не могла коригувати цей момент і була безсилою в даному випадку. Будучи тоді не такою відомою персоною, я не могла думати про такі наслідки", - говорила співачка.

Коли ця інформація вкотре випливла під час участі Аліни Паш у Нацвідборі на "Євробачення", вона заявила, що неправильно зрозуміла питання Каті Осадчої. Співачка стверджує, що в'їжджала до Криму з території України та ніколи не порушувала законодавство.

"Суспільне", що організувало Нацвідбір на "Євробачення-2022", вже зверталося із запитом до ДПСУ, але не змогло підтвердити або спростувати інформацію команди Паш: дані про перетин кордону є конфіденційними і не можуть розголошуватися без згоди людини, якої вони стосуються.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували

Український актор Євген Шумілов загинув на фронті, захищаючи пораненого побратима

На фронті загинув український актор театру та кіно Євген Шумілов, який захищав Україну від початку повномасштабної війни

Українська співачка повідомила про третій викидень і зізналася, чи хоче ще дітей

Співачка Альона Омаргалієва розповіла, що пережила три викидні - виконавиця зізналася, чи не втратила надію народити другу дитину