Лайм

Домовилися без суду: принц Ендрю врегулював позов про сексуальне насильство

Раніше син королеви Великої Британії заперечував звинувачення

Принц Ендрю та Вірджинія Джуффре поза судом врегулювали позов про сексуальне насильство, в якому американка звинувачувала сина королеви Єлизавети II. CNN пише, що відповідний документ був наданий адвокатами жінки.

Сторони подадуть заяву про припинення справи протягом 30 днів. Сума врегулювання не розголошується.

Фото: Getty Images

"Принц Ендрю має намір зробити суттєву пожертву на благодійність пані Джуффре на підтримку прав жертв. Принц Ендрю ніколи не мав наміру очорнити характер пані Джуффре, і він визнає, що вона постраждала і як жертва жорстокого поводження, і в результаті несправедливих публічних нападок" , - йдеться у листі.

Раніше Вірджинія Джуффре (Робертс) стверджувала, що у віці 16 років стала жертвою сексуальної експлуатації: фінансист Джеффрі Епштейн нібито продавав її своїм впливовим друзям, серед яких був і принц Ендрю. У позові жінки говорилося, що у 2001 році син королеви тричі вчинив із нею сексуальне насильство, знаючи про те, що вона була неповнолітньою: на приватному острові Епштейна на Віргінських островах, у його будинку на Манхеттені та в будинку його колишньої дівчини Гіслен Максвелл у Лондоні.

"Відомо, що Джеффрі Епштейн протягом багатьох років продавав безліч молодих дівчат, - заявили адвокати Джуффре. - Принц Ендрю жалкує про свій зв'язок із Епштейном і високо оцінює хоробрість пані Джуффре та інших жертв у захисті себе та інших. Він обіцяє продемонструвати своє співчуття з приводу зв'язку з Епштейном, підтримавши боротьбу з торгівлею людьми з метою сексуальної експлуатації".

Фото: Getty Images

Раніше принц Ендрю категорично заперечував, що він був спільником Епштейна, і що Епштейн продавав йому дівчат. Адвокати королівської особи подавали клопотання про відхилення позову в Нью-Йорку, але не досягли успіху.

Нагадаємо, що у 2019 році Джеффрі Епштейна звинуватили у торгівлі людьми з метою сексуальної експлуатації. Прокуратура розповіла про реалізацію багаторічної схеми сексуального насильства над неповнолітніми дівчинками, доставку їх на приватних літаках у його будинки у Флориді, Нью-Йорку, Нью-Мексико та на Віргінських островах. Перед судовим розглядом він наклав на себе руки у в'язниці.

  • На тлі секс-скандалу королева Єлизавета позбавила принца Ендрю військових звань, титулу Його Королівської Високості та благодійної організації. Від своїх королівських обов'язків він відмовився ще раніше, у 2019 році.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа

Рак відсік все непотрібне: 35-річна українська акторка вперше розповіла про лікування онкологічної хвороби

Акторка Катерина Молчанова повідомила, що лікується від раку - онкологію у жінки виявили на ранній стадії і вже зробили операцію

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували