Лайм

Для мене більше не існує країни, де я народився і виріс: Олексій Суханов відрікся від Росії

З початку агресії Росії на сході України телеведучий переїхав до Києва

Український ведучий Олексій Суханов, який народився і до 2014 року проживав у Росії, відхрестився від своєї батьківщини. Після визнання Путіним "незалежності" окупованих районів Донецької та Луганської областей знаменитість заявив, що для нього більше не існує цієї держави.

На своїй сторінці в Instagram Суханов опублікував пост, у якому прокоментував дії президента країни-агресора. "На жаль, у мене викликає огиду та зневагу чиєсь бажання принизити право на свободу вибору, незалежності, самовизначення! Будь-які спроби знецінити це право - є ознакою не тільки тиранії, а й тероризму і недопустимо, коли таке собі дозволяє ціла країна, яка претендує на роль у світовій політиці! Ще страшніше, коли світові лідери - замість того, щоб відстоювати святе право - всі ці роки пестили екстремістів, хворих на імперськість, що перебувають у полоні брехні своїх вигадок, ілюзій, ставших, завдяки слабкості та безхребетності північних лідерів, комплексами, які заважають жити здоровим людям, руйнують життя, долі, майбутнє…", - написав телеведучий.

Фото: instagram.com/suhanov.official

"У мене більше немає минулого, але є сьогодення - яким би нервовим воно не було - але в Україні, і майбутнє з Україною... Україна була, є і буде, хто б що не казав... Принаймні для мене і в моєму житті! Слава Україні!", - додав він.

Зіркові колеги та шанувальники подякували Суханову за підтримку та сміливість публічно висловити свою позицію. "Я вами захоплююся. Ви не тільки талановитий актор, відмінний ведучий, а ще справжній, щирий українець. За такі слова та громадянську позицію, респект та любов", "Дякую, Олексію", "Господи. Це так проникливо. Дякуємо Вам Олексію" , "Дякуємо вам за підтримку", "Разом ми сила", "Дякуємо за позицію, давно вже змінила думку про вас! Пишаюся чесністю", - зазначили люди у коментарях.

Фото: instagram.com/suhanov.official

Нагадаємо, Олексій Суханов народився у місті Іваново. У серпні 2014 року виїхав з Росії та пішов із "РЕН ТВ" у зв'язку з власною незгодою з позицією каналу щодо війни на сході України та іншими подіями у країні. З початком воєнного конфлікту на сході України Суханов остаточно переїхав до Києва. Нещодавно ведучий отримав український паспорт та офіційно став громадянином України. "Вкрай важко підібрати слова, щоб описати мої відчуття! Особливо після довгих років очікування і навіть відчаю… але цьому покладено край саме тепер! Усе не марно, тому з любою Україною в серці і далі служитиму на її користь, намагаючись зробити все від себе, аби затишку та щастя в нашому житті ставало більше!” - сказав тоді Суханов.

Фото:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита