Лайм

Росію відсторонили від участі у "Євробаченні-2022"

Ще недавно організатори не планували виключати країну-окупанта із конкурсу

Європейська мовна спілка (EBU) заявила, що Росія не братиме участі в "Євробаченні" у 2022 році. EBU знадобилося 36 годин, щоб усвідомити, що участь країни-агресора у міжнародному конкурсі пісні є неприйнятною.

Відповідна інформація з'явилася на офіційному сайті "Євробачення". У заяві сказано, що у зв'язку з відкритим вторгненням Росії в Україну, участь РФ може завдати шкоди репутації конкурсу: "Європейська мовна спілка оголосила, що жоден російський виконавець не візьме участі в пісенному конкурсі "Євробачення 2022" цього року. Це рішення відображає занепокоєння тим, що у світлі безпрецедентної кризи в Україні включення до складу учасника від Росії цього року завдасть шкоди репутації конкурсу. Перш ніж ухвалити це рішення, Європейська мовна спілка провела низку консультацій зі своїми членами".

Фото: instagram.com/eurovision

"Ми, як і раніше, віддані захисту цінностей культурного конкурсу, який сприяє міжнародному обміну та взаєморозумінню, об'єднує аудиторію, прославляє різноманітність через музику та об'єднує Європу на одній сцені", - також йдеться у заяві.

Ще 24 лютого організатори конкурсу оголосили, що не планують перешкоджати участі Росії, незважаючи на заклики Суспільного мовника України. "Євробачення - це неполітична культурна подія, яка об'єднує нації та прославляє різноманітність через музику", - було сказано раніше. Шанувальники Євробачення та відомі громадські діячі різко розкритикували таку позицію.

Фото: instagram.com/eurovision

Нагадаємо, 66-й пісенний конкурс "Євробачення 2022" пройде в італійському місті Турин на арені Pala Olimpico. Півфінали відбудуться 10 та 12 травня, а гранд-фінал – 14 травня. У конкурсі візьме участь 41 країна, у тому числі Вірменія, яка не брала участі у ньому у 2021 році, та Чорногорія, яка робила дворічну перерву. Білорусь, яка була дискваліфікована минулого року, не зможе брати участь у "Євробаченні" 2022 року.

  • Після дискваліфікації Аліни Паш оргкомітет Національного відбору на "Євробачення-2022" запропонував представити Україну на конкурсі гурту Kalush Orchestra, який найбільше підтримали глядачі. Колектив погодився та вже підписав усі документи.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Говорять про вас за вашою спиною: які знаки Зодіаку найбільш лицемірні

Астрологи назвали знаки Зодіаку, які є лицемірами та говорять за спиною - у списку опинилися Близнюки, Терези і Скорпіони

Що відомо про Максима Самчика - актора з серіалу "Одна родина", який підкорив серця українців

Що відомо про українського актора Максима Самчика, який зіграв Максима Куца в серіалі "Одна родина"

Дочка Емінема вийшла заміж: дівчина зворушила мережу теплими родинними фото

Хейлі Джейд Скотт вийшла заміж за свого обранця Евана МакКлінтока - який вигляд мали наречені, дк було весілля