Лайм

10 продуктів, які довго зберігаються без холодильника - що взяти в укриття

Краще заздалегідь зробити запаси і покласти їх у тривожну валізку

З 24 лютого продовжується військовий наступ Росії на українську територію. Для людей вже стали звичними звуки сирен, коли за лічені хвилини потрібно взяти тривожну валізу і спуститися в укриття на невизначений термін. theLime вирішив розповісти вам про продукти, які довго зберігаються без холодильника і швидко втамовують голод.

Фото: pinterest.com

1. Енергетичні батончики

Добре втамовують голод різні енергетичні (протеїнові) батончики, у складі яких, як правило, горіхи, насіння, фруктозний сироп, какао або шоколад, соя, сухофрукти, фруктове пюре, мед. Їх зручно покласти в кишеню або тривожну валізу, вони довго не псуються, досить поживні та швидко втамовують відчуття голоду.

2. Солодощі

Якщо ви не знаєте, що взяти з собою, зверніть увагу на різні солодощі, упаковані порційно або в невеликі упаковки. Це можуть бути, наприклад, вафлі, печиво, пряники тощо, термін придатності яких, як правило, півроку або навіть більше. Головні компоненти солодощів – глюкоза та вуглеводи, тому вони дають організму запас енергії, легко засвоюються та швидко втамовують голод. Більше того, солодке піднімає настрій, сприяючи виробленню в організмі серотоніну – гормону щастя, що також необхідно у стресових ситуаціях.

3. Хлібці, сухарі, снеки

Різні хлібці, галети, сухарі, чіпси та інші снеки мають досить великий термін придатності та не потребують особливих умов зберігання. Звичайно, не всі вище перераховані позиції корисні, але за відсутністю іншого їх можна взяти в укриття і не боятися, що щось зіпсується.

4. Фрукти

Якщо ви переживаєте, щоб перекус був ще й корисним, зверніть увагу на фрукти. Це можуть бути, наприклад, цитрусові (апельсини, грейпфрути, мандарини, помело) та яблука. Слід зазначити, що вони не настільки поживні, як різні солодощі та енергетичні батончики, але все одно здатні вгамувати почуття голоду хоча б на годину-дві.

5. Супи, вермішель, пюре швидкого приготування

Якщо у вашому сховищі є чайник із кип'яченою чистою водою, для перекусу підійдуть супи, пюре або вермішель швидкого приготування. Ці продукти мають досить великий термін придатності – до кількох років.

6. Консервовані овочі, бобові

Будь-який консервований продукт має у своєму складі консервант, який допомагає зберегти свіжість від кількох місяців до кількох років. Якщо вдома є кілька баночок кукурудзи, горошку, квасолі, нуту – сміливо беріть їх із собою в бомбосховище.

7. Консервована риба, м'ясо

Ці продукти мають великий термін придатності – до 3-х років. Тому сміливо запасаємось такими продуктами, якщо вони ще продаються на полицях найближчого супермаркету.

8. Джем, варення, згущене молоко, мед

Різні добавки, такі як мед, джем, варення, згущене молоко, які в мирний час ми подавали до млинців і сирників, також можна покласти про всяк випадок у тривожну валізу. За твердженням деяких фахівців, мед – це продукт взагалі без терміну придатності.

9. Горіхи

Горіхи, які, до речі, є джерелом багатьох вітамінів та мікроелементів, не тільки добре втамовують голод, а й не вимагають особливих умов для зберігання. Можна купити також суміш із горіхів та сухофруктів, яка буде корисним та смачним перекусом.

10. В'яле м'ясо

Ще один продукт, який можна взяти собі на замітку, це в'ялене м'ясо. Якщо воно висушене правильно, може зберігатися в шафі або коморі аж до двох місяців. Тому якщо у ваших запасах залишилося таке м'ясо, забирайте його у бомбосховище.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Вже другий місяць в ЗСУ: учасник гурту KAZKA повідомив, що доєднався до війська

Сопілкар гурту KAZKA Дмитро Мазуряк поповнив ряди ЗСУ і показав фото у військовій формі

Прикро, що татко на війні: дружина Віталія Козловського поділилася успіхами маленького сина

Дружина співака Віталія Козловського Юлія Бакуменко поділилася в мережі першими успіхами їхнього 4-місячного сина Оскара, доки співак служить 

Я сумував: Дан Балан після тривалого мовчання про війну несподівано приїхав в Україну

Молдавський співак Дан Балан приїхав в Україну і показав відео з Буковеля