Лайм

Харків, ти герой: Вакарчук записав відео на зруйнованій площі Свободи

За словами артиста, Україна обов'язково вистоїть та переможе

Український музикант, лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук вранці 2 березня приїхав в місто Харків, яке було зруйноване російськими окупантами. Він записав відеозвернення, стоячи на розбомбленій площі Свободи.

Відповідний ролик виконавець виклав на своїй сторінці у Instagram. Вакарчук заявив, що РФ ніколи не вдасться зламати український дух та свободу.

Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширення Святослав Вакарчук (@sviatoslav.vakarchuk)

"Зараз ми знаходимось у центрі українського Харкова на зруйнованій площі Свободи. Вони можуть кидати бомби на наші площі. Але вони ніколи не розбомблять справді наш дух і нашу свободу. Україна переможе! Ми обов'язково відстоїмо кожен сантиметр нашої землі. Росіяни заплатять за те, що прийшли на наші мирні землі вбивати наших людей. Слава Україні! Героям слава!" – сказав співак.

"Харків, ти Герой!" – підписав відео музикант.

Фото: instagram.com/sviatoslav.vakarchuk

Раніше Святослав Вакарчук звернувся до російських матерів. Артист закликав їх порушити мовчання, доки стало пізно. "Звертаюся до російських матерів - прямо зараз ваших дітей вбиває Путін. Усіх ваших дітей! І тих, кого відправляє гарматним м'ясом на війну, і тих, у кого він майже вже забрав майбутнє у вільному світі. Майже. У вас є останній шанс врятувати своїх дітей - говоріть з ними! Нехай відмовляються їхати воювати в Україну! Не ставайте мовчазними учасниками вбивств ваших дітей кремлівськими злочинцями!" - заявив він.

Сьому добу триває російсько-українська війна. Окупанти не можуть зламати опір ЗСУ, Нацгвардії та загонів тероборони, тому вдаються до варварських обстрілів мирних кварталів та об'єктів інфраструктури у великих містах. Противник намагається захопити Київ, Харків, Суми та Миколаїв, проте зазнає величезних втрат у живій та техніці. Щоб залякати мирне населення, він застосовує проти міст ствольну та реактивну артилерію, балістичні ракети "Іскандер" та "Калібр".

  • Тіна Кароль вийшла на мітинг у Варшаві та заспівала пісню "Вільна" Зірка прийняла рішення рішуче діяти та захищати країну своїм голосом.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil