Лайм

Потрібно врятувати легенду та гордість України: відомий композитор застряг у підвалі у Ворзелі

Ігор Поклад написав понад 150 пісень та музику до більш ніж 10 фільмів

Відомий український композитор Ігор Поклад, якому нещодавно виповнилося 80 років, застряг у підвалі у Ворзелі Київської області. Поруч із ним знаходиться його дружина Світлана.

Про це на своїй сторінці в Instagram повідомив журналіст Дмитро Гордон. Він звернувся до своїх підписників із проханням допомогти, адже Поклад заблокований у підвалі без їжі та води, а дістатися туди поки що неможливо.

Фото: instagram.com/gordondmytro

"У Ворзелі у себе вдома в підвалі вже багато днів перебуває геніальний український композитор Ігор Поклад, якому нещодавно виповнилося 80 років, та його дружина Світлана. З ними немає зв'язку! За уривками інформації, яка дійшла до нас, вони у поганому стані і у них немає їжі і води, дістатися туди зараз неможливо.

Величезне прохання, якщо цю публікацію прочитають сусіди Ігоря Дмитровича або люди, які мають можливість зайти до нього додому та допомогти йому, будь ласка, напишіть мені на пошту [email protected] з темою "Поклад". Буду дуже вдячний! Потрібно врятувати легенду та гордість України!” – написав Гордон у своєму зверненні.

Фото: president.gov.ua

Ігор Поклад – український композитор, опермейстер, заслужений діяч мистецтв УРСР, народний артист України, лауреат Шевченківської премії, член Національної спілки композиторів України. Він написав понад 150 пісень та музику до більш ніж 10 фільмів. У списку відомих творів артиста: "Ой, летіли дикі гуси", "Чарівна скрипка", "Скрипка грає", "Зелен-клен", "Тиха вода", "Тече вода", "Наречена".

Композиції Ігоря Поклада виконували багато знаменитостей: Ніна Матвієнко, Дмитро Гнатюк, Таїсія Повалій, Юрій Богатиков, Назарій Яремчук, Руслана, Ані Лорак, Тіна Кароль та інші. У грудні 2021 року президент України Володимир Зеленський вручив композитору орден Держави із наданням звання Героя України.

  • Раніше Ада Роговцева розповіла, як допомагає українській армії. Українська акторка зараз перебуває в Україні та активно займається волонтерством. У своєму будинку вона організувала "повноцінний штаб", куди захисники приходять помитися, випрати одяг та поїсти домашньої їжі.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil