Лайм

Вдалося врятувати Ігоря Поклада – композитор, його дружина та улюблені собаки у безпеці

У сім'ї вже є все необхідне

Вдалося врятувати відомого українського композитора Ігоря Поклада та його дружину Світлану, які багато днів просиділи у підвалі у Ворзелі Київської області без жодної можливості вибратися. Весь цей час у них не було їжі та води.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив український журналіст Дмитро Гордон, який раніше у соціальних мережах просив допомогти витягнути композитора із заблокованого підвалу. Він поділився, що на його прохання відгукнулося кілька десятків людей.

Фото: facebook.com/gordondmitry

"Ігор Поклад та його дружина Світлана врятовані! Вони в Києві. У них є все необхідне. Друзі, дякую вам величезне за ваші неймовірні серця! На моє прохання про допомогу надійшло кілька десятків листів від людей, які хотіли взяти участь. І ось сьогодні завдяки Костянтину - справжньому герою, який побачив наше прохання і, ризикуючи життям, поїхав рятувати сім'ю геніального українського композитора - Ігор Дмитрович, Світлана та їхні улюблені собаки у безпеці. Також величезна подяка Гайде Різаєвій, яка все це координувала і Головному управлінню розвідки Міністерства оборони України. Історія та перемога тримаються ось на таких людях! Слава їм! Слава Україні!" – написав Гордон у своєму зверненні.

Фото: facebook.com/gordondmitry

Журналіст також опублікував відео, в якому можна побачити Ігоря Поклада та його дружину у той момент, коли їх приїхали визволяти. У фіналі відео сім'я разом із визволителем Костянтином вже сиділа в машині та прямувала до Києва.

Ігор Поклад – український композитор та опермейстер, заслужений діяч мистецтв УРСР, народний артист України, лауреат Шевченківської премії, член Національної спілки композиторів України. Він написав понад 150 пісень та музику до більш ніж 10 фільмів. У списку відомих творів артиста: "Ой, летіли дикі гуси", "Чарівна скрипка", "Скрипка грає", "Зелен-клен", "Тиха вода", "Тече вода", "Наречена".

Композиції Ігоря Поклада виконували багато знаменитостей: Ніна Матвієнко, Дмитро Гнатюк, Таїсія Повалій, Юрій Богатиков, Назарій Яремчук, Руслана, Ані Лорак, Тіна Кароль та інші. У грудні 2021 року президент України Володимир Зеленський вручив композитору орден Держави із наданням звання Героя України.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil