Лайм

Як зробити форшмак з оселедця та рибної консерви: прості рецепти

Ситна закуска урізноманітнить меню

Під час війни мільйонам українців доводиться готувати з того, що є під рукою, а часу та продуктів на різноманітне меню не вистачає. Якщо у вас в холодильнику є солона риба або рибні консерви, пропонуємо спробувати форшмак – смачну та ситну закуску, яку можна їсти з домашнім хлібом.

Фото: Wikipedia

Форшмак із оселедця з картоплею

Інгредієнти: 500 г оселедцю або будь-якої солоної риби, 6 середніх картоплин, 1 цибулина, ½ білого хліба або батона, 4-5 яєць, 4 ст.л. олії.

Приготування: рибу очистити від кісток, картоплю відварити в мундирах, яйця - круто. Батон замочити у молоці чи воді до м'якості.

Всі інгредієнти перемолоти в м'ясорубці з дрібною насадкою, додати олію, за бажанням - солі. Перемішати та намазувати на хліб.

Закуску можна зробити більш ситною, якщо додати 300 г відвареного несолоного сала або щоковини.

Форшмак із рибної консерви

Інгредієнти: 2 картоплі, 1 банка рибних консервів, 1 цибулина, 2 яйця, майонез, сіль та перець за смаком.

Приготування: яйця відварюємо круто, картоплю - у шкірці. Охолоджуємо, чистимо і подрібнюємо все за допомогою дрібної тертки. Цибулину нарізаємо дуже дрібно. Рибну консерву відкриваємо, зливаємо рідину, видаляємо хребти, розминаємо виделкою. Змішуємо всі інгредієнти, додаємо майонез, сіль та перець за смаком.

Новини партнерів

Читайте також