Під час війни мільйонам українців доводиться готувати з того, що є під рукою, а часу та продуктів на різноманітне меню не вистачає. Якщо у вас в холодильнику є солона риба або рибні консерви, пропонуємо спробувати форшмак – смачну та ситну закуску, яку можна їсти з домашнім хлібом.

Фото: Wikipedia

Форшмак із оселедця з картоплею

Інгредієнти: 500 г оселедцю або будь-якої солоної риби, 6 середніх картоплин, 1 цибулина, ½ білого хліба або батона, 4-5 яєць, 4 ст.л. олії.

Приготування: рибу очистити від кісток, картоплю відварити в мундирах, яйця - круто. Батон замочити у молоці чи воді до м'якості.

Всі інгредієнти перемолоти в м'ясорубці з дрібною насадкою, додати олію, за бажанням - солі. Перемішати та намазувати на хліб.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Закуску можна зробити більш ситною, якщо додати 300 г відвареного несолоного сала або щоковини.

Форшмак із рибної консерви

Інгредієнти: 2 картоплі, 1 банка рибних консервів, 1 цибулина, 2 яйця, майонез, сіль та перець за смаком.

Приготування: яйця відварюємо круто, картоплю - у шкірці. Охолоджуємо, чистимо і подрібнюємо все за допомогою дрібної тертки. Цибулину нарізаємо дуже дрібно. Рибну консерву відкриваємо, зливаємо рідину, видаляємо хребти, розминаємо виделкою. Змішуємо всі інгредієнти, додаємо майонез, сіль та перець за смаком.