Лайм

Слава Камінська розповіла, як вивезла дітей з України та як біженців приймають у Нідерландах

Співачка отримала тимчасовий захист

Через вторгнення Росії мільйони українців змушені були залишити рідні будинки у пошуках безпеки. Серед тих, хто виїхав з України, опинилася Слава Камінська разом із дітьми. Раніше співачка говорила, що виїхала до Нідерландів. У новому інтерв'ю для YouTube-каналу Люкс ФМ екс-учасниця "НеАнгелів" поділилася своїм досвідом.

Фото: instagram.com/babaslavka

Камінська розповіла, що підвал її багатоповерхового будинку на Вишгородській неподалік Гостомелю погано підходив на роль сховища: через нього проходили труби з гарячою водою, і співачка боялася, що після їхнього прориву всі люди всередині загинуть. Незважаючи на це, Слава з дітьми 4 перші дні війни провела у підвалі. У квартиру сім'я піднімалася лише для їжі та купання.

"Оскільки я живу високо, було страшно. До мене приїхала свекруха з хворими ногами. Якщо раптом ліфт перестане працювати, і доведеться тікати з верхнього поверху вниз, можна і не встигнути", - розповіла зірка.

Камінська вирішила перебратися до кумів, де вони стали ще частіше бігати до підвалу.

"Якщо я ще можу покласти великий і товстий хрін на себе, то діти є діти. Сиділи в підвалі постійно доти, доки мені [дочка] Лора не сказала: "Мамо, а коли ми помремо? Коли у нас вбиватимуть?” – згадує співачка.

Камінська показала своїх дітей у бомбосховищі Фото: ЛЮКС ФМ / YouTube

Після цього Слава попросила колишнього чоловіка Едгара Камінського вивезти їх до Західної України.

"Моя мама якраз була у Нідерландах у сестри. Вона прилетіла до Словаччини, а я в Ужгороді на кордоні віддала їй дітей", - розповіла виконавиця. Сама вона ще якийсь час провела в Україні через проблеми з машиною, після чого поїхала до дітей.

Зараз Камінська знаходиться у Гаазі. У Нідерландах сім'ю з України зустріли дуже приязно: волонтери дали їм номер у готелі, і тепер співачка з дітьми чекає на реєстрацію. На розселення Камінська не претендує, має намір сама винаймати собі житло. Вона не має статусу біженки, і офіційно є тимчасовим шукачем захисту.

"Я орендуватиму, тому що багато приїде людей, які не можуть собі цього дозволити, - пояснила вона. - Зняти житло дуже складно без людини, яка може гарантувати твою фінансову стабільність".

Після отримання тимчасового притулку у Нідерландах українським сім'ям нараховують виплати – 45 євро на тиждень на дитину та 60 євро на дорослого. Камінська розповіла, що реєстрація обов'язково потрібна для отримання дорогих медичних послуг та запису дітей до школи.

"Для сім'ї з чотирьох осіб середній чек у супермаркеті виходить на 50 євро. Продуктів вистачає на 2 дні, - поділилася витратами зірка. - Тут дуже дорогий бензин. Дешевше ніж у Німеччині, але все одно дуже дорого. Заправила трохи, але я б на ці гроші вдома їздила два тижні".

Зараз співачка - як і багато хто - мріє про перемогу та повернення додому. "Я так хочу додому, не можу передати. Тут добре, безпечно. Але вдома є вдома", - сказала вона.

  • Анатолій Анатоліч вивіз сім'ю до Франції, через що зіткнувся з критикою. Шоумена засуджують, що він виїхав із України. Сам він пояснив, що для нього це не туризм і не міграція.

Новини партнерів

Читайте також

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil

alyona alyona і Jerry Heil розповіли, що символізують їхні образи для "Євробачення-2024"

Представниці України на "Євробаченні-2024" alyona alyona і Jerry Heil розповіли, що означають їхні костюми для конкурсу

Такі милі: Віталій Козловський замилував світлиною з маленьким сином Оскаром

Український співак та військовослужбовець ЗСУ Віталій Козловський опублікував фото з маленьким сином Оскаром, якого народила його дружина та піарниця Юлія Бакуменко