Лайм

Поки триває війна: як зірки одягнулися на червону доріжку "Оскара" і хто згадав Україну

Селебріті продемонстрували солідарність з українським народом

У ніч із 27-го на 28 березня у Лос-Анджелесі відбулася церемонія нагородження кінопремії "Оскар". На червоній доріжці багато знаменитостей доповнили своє яскраве вбрання синьо-жовтою символікою, щоб у такий спосіб висловити підтримку українському народу. Вже 33-й день Україна героїчно бореться із російськими окупантами.

Акторка Джеймі Лі Кертіс з'явилася в ефектній сукні від Stella McCartney. Зірка підтримала народ України, одягнувши на палець блакитну стрічку із написом "#WithRefugees" (у перекладі – з біженцями) – на знак підтримки біженців із України. "Це неймовірно важливий момент з огляду на те, що відбувається в Україні, переміщення людей у світі, втеча людей", - заявила Кертіс, назвавши війну "важливою історією нашого часу".

Джеймі Лі Кертіс Фото: Getty Images

Джейсон Момоа з "Дюни" носив синьо-жовту хустку у кольорах українського прапора.

Джейсон Момоа Фото: Getty Images

Режисер "Паралельних матерів" Педро Альмодовар пройшов по килиму із синьою стрічкою з написом "#WithRefugees".

Педро Альмодовар Фото: Getty Images

Також із цією стрічкою помітили номінантку на найкращу пісню Дайан Уоррен, лауреатку "Оскара" Юн Ю Чжон та почесного володаря премії Тайлера Перрі.

Дайан Уоррен Фото: Getty Images

Юн Ю Чжон Фото: Getty Images

Тайлер Перрі Фото: Getty Images

Британський актор Бенедикт Камбербетч, який раніше з'явився на сцені кінофестивалю із прапором України в руках, цього разу теж був із синьо-жовтою символікою на лацкані. "Бачити дітей, похованих під руїнами театру, вагітних, які постраждали в пологовому будинку (жахливо – ред.). Я просто не вірю, що це справді відбувається", – сказав він в інтерв'ю виданню The Guardian.

Бенедикт Камбербетч Фото: Getty Images

Американський актор Семюель Л. Джексон також висловив підтримку українцям, які постраждали від війни. У нього на лацкані була синя стрічка із написом "#WithRefugees".

Семюел Л Джексон із дружиною Фото: Getty Images

Італійський режисер Паоло Соррентіно з дружиною та колегами підтримав Україну.

Паоло Соррентіно з дружиною та колегами Фото: Getty Images

Акторка Лів Ульман на церемонії "Оскар-2022" з'явилася в елегантному вбранні чорного кольору. Свій образ вона доповнила синьо-жовтою символікою.

Акторка Лів Ульман Фото: Getty Images

Американський актор Кріс Колфер на церемонії вручення премії "Оскар" з'явився із синьо-жовтою хусткою.

Кріс Колфер Фото: Getty Images

Звукорежисер "Дюни" Дуг Хемфілл на 94-й щорічній церемонії вручення премії "Оскар" також був серед тих, хто підтримав український народ.

Дуг Хемфілл Фото: Getty Images

Однією з небагатьох, хто все ж таки озвучив слова підтримки зі сцени "Оскара", виявилася ведуча Емі Шумер. "В Україні відбувається геноцид. Жінки та трансгендери втрачають свої права…", - сказала вона, перш ніж оголосити про появу Ентоні Гопкінса.

Емі Шумер Фото: Getty Images

Актор та режисер Шон Пенн, який знімав в Україні документальний фільм про війну проти російських окупантів, закликав бойкотувати церемонію, якщо на ній не буде включення із президентом Зеленським. Проте робити цього ніхто не став. Організатори шоу вирішили обмежитися хвилиною мовчання, війну в Україні назвали "конфліктом", а про агресію Росії промовчали.

Повідомлення на підтримку України Фото: Getty Images

"Ми хотіли б хвилиною мовчання продемонструвати нашу підтримку народу України. Хоча кіно для нас є важливою нагодою висловити нашу людяність під час конфлікту, реальність така, що мільйони сімей в Україні потребують їжі, медичної допомоги, чистої води та екстрених служб. Ресурсів мало, і ми разом, як глобальна спільнота, можемо зробити більше. Ми просимо допомогти Україні будь-яким способом. Стоїмо поряд з Україною. Ми просимо вас підтримати Україну всіма можливими способами. #StandWithUkraine", - йшлося у заяві Американської кіноакадемії.

Новини партнерів

Читайте також

Найгірше позаду: комік Віктор Розовий вперше після важкого поранення висловився про свій стан

Віктор Розовий вийшов на зв'язок у соцмережах та розповів про свій стан після важкого поранення голови - комік показав фото з лікарні

Де дивитися фінал "Євробачення-2024", в якому Україна змагається за перемогу

Коли фінал "Євробачення-2024" та під яким номером виступатимуть alyona alyona та Jerry Heil - де дивитися виступ України у фіналі

ЗМІ показали відео, як працівники ТЦК зупинили в Києві Monatik: співак відреагував

Дмитра Монатіка у Києві зупинили представники ТЦК та перевірили документи - співак прокоментував ситуацію - відео