Лайм

14 млн доларів для України: як у Британії пройшов благодійний концерт за участю Джамали

Кошти зібрали для підтримки українських біженців

29 березня у Бірмінгемі (Великобританія) відбувся благодійний концерт на підтримку України. Захід за участю популярних зірок, включаючи співачку Джамалу, зібрав для допомоги українським біженцям 12 млн. фунтів стерлінгів (14,7 млн. доларів), пише BBC.

Джамала із прапором України Фото: Getty Images

На концерті виступили Ед Ширан, Каміла Кабельо, Том Оделл, гурт Snow Patrol та багато інших британських артистів, а серед ведучих була Емма Бантон зі Spice Girls. За словами організаторів, квитки на Concert for Ukraine розкупили за 45 хвилин. Усі виручені кошти були надіслані організації DEC, яка сьогодні допомагає біженцям з України.

Джамала здобула найгучнішу підтримку публіки, коли підняла на сцені український прапор. Співачка тримала його в руках упродовж всього виступу.

Переможниця "Євробачення-2016" втекла з Києва з дітьми на початку війни. "Це було справді важко, але я тут, - заявила вона британським ЗМІ. - Щиро дякую всім музикантам за підтримку України, за те, що стоїте разом із Україною, тому що це дійсно важливо для нас".

Каміла Кабельо та Ед Ширан Фото: Getty Images

У своєму Instagram Джамала розповіла, як її підтримували британські знаменитості.

"Так важливо, що музиканти, якими ти захоплювався, простягли руку твоїй країні, коли відбуваються такі жахіття", - написала Джамала, згадавши Еда Ширана, Грегорі Портера, співачку Палому Фейт, гітариста Ніла Роджерса та інших знаменитостей.

"Усі зірки, які були в цьому концерті, підтримали Україну. Мистецтво - відображення світу, в якому ми живемо, - написала вона. - Повірте мені, це дуже непросто - докричатись крізь нормальне життя про наш із вами біль. Але я роблю все можливе".

Ведуча концерту Емма Бантон Фото: Getty Images

Організатори розповіли Джамалі, що давно такого не було, щоби зірки такого рівня абсолютно безкоштовно зібралися для допомоги та збору коштів.

Українська співачка зустрілася із кумирами юності.

"Я розповіла Еммі Бантон, що вона зі Spice Girls була на моїй стіні. А вона запитала про моїх дітей, - написала Джамала. - У такі моменти я відчуваю більше надії, коли бачу, що люди довкола хочуть допомогти. Але потім я читаю новини з повідомленнями про вбитих цивільних чи зруйнованих містах, селах, та відчай повертається”.

Новини партнерів

Читайте також

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа

Рак відсік все непотрібне: 35-річна українська акторка вперше розповіла про лікування онкологічної хвороби

Акторка Катерина Молчанова повідомила, що лікується від раку - онкологію у жінки виявили на ранній стадії і вже зробили операцію

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували