Лайм

Актор Шон Пенн закликав мільярдерів світу придбати літаки для України

Зірка Голлівуду підтримує українців із перших днів війни

Американський актор і кінорежисер Шон Пенн, який відкрито підтримує Україну, звернувся до багатіїв з усього світу із закликом купити 12 літаків для країни, що бореться з російськими окупантами.

Як пише The Guardian, зірка Голлівуду просить мільярдерів витратити $300 млн на дві ескадрильї винищувачів F-15 або F-16, які мали б перевагу над російськими Су та МіГ.

Фото: Getty Images

Напередодні на twitter-сторінці Повітряних сил ЗСУ з'явилося повідомлення англійською мовою, що наразі найбільша потреба для України полягає у винищувачах четвертого покоління F-15 та F-16, які мають технічну перевагу над старими радянськими літаками. У Командуванні запевнили, що українські пілоти можуть навчитися на них літати лише за 2-3 тижні (зазвичай потрібно до 4-х місяців).

Ветеран Королівських військово-повітряних сил Великобританії Енді Незервуд сказав, що на початку російського вторгнення він назвав би це "неможливим", але сьогодні, дивлячись на успіхи українських льотчиків, він змінив свою думку.

"Якби ви запитали мене на початку війни, я б сказав, що українські пілоти не можуть навчитися керувати новим винищувачем за 2-3 тижні. Але тепер я не хочу вживати слово "неможливо", коли йдеться про українські ВПС", - цитує видання військового оглядача.

Фото: Getty Images

Команда Повітряних Сил подякувала голлівудському акторові за підтримку. "Дякуємо за підтримку, Шон Пенн. Ваш заклик закупити сучасні літаки для ВПС України допоможе захистити наше небо, країну та людей від бомб російських окупантів", - сказано у новому твіті.

Новини партнерів

Читайте також

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа

Рак відсік все непотрібне: 35-річна українська акторка вперше розповіла про лікування онкологічної хвороби

Акторка Катерина Молчанова повідомила, що лікується від раку - онкологію у жінки виявили на ранній стадії і вже зробили операцію

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували