Лайм

М'яко кажучи, роботи немає: Ілона Гвоздьова розповіла про труднощі для біженців в Італії

Танцівниця зізналася, що життя за кордоном далеко не райдужне

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Ілона Гвоздьова вивезла своїх дітей до Італії, де сьогодні живе у невеликому містечку Ангвіллара-Сабація у місцевої родини. Переможниця 5 сезону шоу "Танці зі зірками" збирається оформити тимчасовий захист, але зізнається, що українські біженці стикаються в Італії з низкою проблем.

Фото: https://www.instagram.com/ilonagvozdeva/

"В Італії не все так яскраво, як ви можете бачити в новинах. Я перебуваю тут і можу сказати, що допомога є, але вона полягає у наданні безкоштовного житла в межах готелю. Якісь мінімальні умови, їжа. На рахунок соціальних виплат - я зараз не можу цього підтвердити. Більше того, ми подали заяву на тимчасовий захист. Минуло з моменту подачі вже 10 днів, але нас досі ніяк не зареєстрували. Весь час переносять на інший день.То у них не працює система, то якийсь збій. Може це нам так не щастить, а може, всім українцям", - розповіла Гвоздьова в інтерв'ю DOROTYE.

Також в Італії українцям важко знайти роботу: для цього потрібно знати італійську мову та мати людину, яка доручиться за вашу порядність.

"На рахунок роботи. М'яко кажучи, її немає. Ніхто вам не поспішає з італійців її давати. Якщо ви не знаєте італійської мови, ви не зможете працювати навіть прибиральницею. Мінімально ви повинні знати хоча б англійську на розмовному рівні. Потім за вас має поручитися якийсь італієць, який скаже: "Це надійна людина". Тоді можливо вас кудись візьмуть. Такий самий момент із житлом. Якщо ви хочете орендувати квартиру або будинок, у вас має бути людина, яка за вас поручиться, - каже танцівниця. - На 1 або 2 місяці знайти житло навіть за плату дуже важко. Ніхто не хоче здавати на такі терміни квартири або будинки, всі здають від 3 до 6 місяців мінімум. Мінімальна плата для сім'ї - 400-500 євро, але це без комунальних умов, без інтернету та без їжі. Можу сказати, що на сім'ю з 2 дорослих та 2 дітей 10-15 євро на день йде на продукти".

Фото: https://www.instagram.com/ilonagvozdeva/

Втім є і хороші новини – безкоштовна гуманітарна допомога, яку можна отримати у Римі у церкві Святої Софії. "Люди з України безкоштовно можуть взяти там одяг, продукти та всі необхідні речі", - розповіла Гвоздьова.

Наразі українська знаменитість не планує шукати роботу в Італії. З 1 квітня вона відновила онлайн-навчання у Київському національному університеті культури.

"Якась робота у мене вже є. Тут можна розраховуватися картками з українських банків. Я дивлюся, що деякі зірки вже влаштовують своїх дітей у школи, у садочки. Я їх не засуджую, але не розумію, навіщо це робити. Я навіть не розглядаю такі моменти, ми підемо у школу в Україні", - каже вона.

Чоловік Ілони Іван Хом'ячук залишився на Вінниччині у батьків дружини, де вступив у тероборону. Туди ж перебралися його мама і тато, будинок яких під Києвом розбомбили під час обстрілу. Танцівниця каже, що повернеться до України, коли чоловік скаже їй, що це безпечно.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil