Лайм

Залишила хворих дітей сестрі: Джамала розповіла, як живе після виїзду з України

Зірка продовжує підтримувати український народ своєю творчістю

Українська співачка Джамала за період війни встигла побувати у багатьох країнах. Своїм співом вона зібрала для України вже понад 83 млн євро, виступаючи на різних благодійних заходах по всьому світу. Тому зовсім не дивно, що артистка не має змоги бути поруч зі своїми рідними. Вона зараз знаходиться у Мадриді, чоловік у Києві, а діти залишилися із її сестрою у Стамбулі.

Під час розмови зі Славою Дьоміним Джамала розповіла, коли востаннє бачилася із чоловіком та дітьми. "Востаннє я бачилась з чоловіком, коли він нас довіз до румунського кордону. Далі ми пішли пішки з дітьми. З дітьми востаннє я бачилась 25 березня. Це все дуже важко, тому що діти вже другий тиждень хворіють. Моя сестра зараз має бігати по лікарям, а я ще навіть не встигла оформити страховку. Взагалі оформитись в Стамбулі. 28-го я привезла дітей, залишила їх у сестри. Наступного дня у мене вже була пресконференція для всіх великих ЗМІ у Стамбулі. У мене не було навіть мінімальної змоги хоч трохи облаштуватись", - пояснила вона.

"Моє серце розривається кожного дня, в мене є провина як матері, тому що я залишила своїх дітей. Їм і так зараз важко. Я залишила їх із малознайомими людьми, в новій обстановці, без батька, без мене… Я відчуваю за це провину. Але я думаю, що мої діти зрозуміють і пробачать мене. Я зараз не можу бути просто мамою чи просто Джамалою. Я зараз маю бути голосами людей, які не мають можливості сказати, які зараз знаходяться у бомбосховищах, яких вбили, згвалтували. Я маю розказати про ці всі жахи", - продовжила виконавиця.

Фото: instagram.com/jamalajaaa

Крім того, знаменитість поділилася, що думає про "Євробачення" та спів за гроші. "Євробачення" проявило себе дуже круто з першого дня війни. Вони запровадили санкції і заборонили приймати участь Росії. Мені здається, що це були перші санкції, які запровадила Європа. Але спочатку я взагалі не знала, як я буду співати. Коли мені сказали, що хочуть запросити мене заспівати пісню "1944" і таким чином зібрати кошти для України, я спочатку відмовилась. Але потім я усвідомила, що я можу використати цю можливість зараз… Важливо розуміти, що це не концерти. Я співаю "1944" тільки на заходах, які роблять це в підтримку України", - сказала вона.

Фото: instagram.com/jamalajaaa

"Можу сказати, що люди дуже допомагають у Туреччині. Всі, кому потрібна допомога і хто там залишився, обов’язково отримають допомогу. Рік там можна жити, вони скасували термін 90 днів перебування", - заявила артистка про біженство у Туреччині.

Новини партнерів

Читайте також

Привертає увагу більше, ніж будь-коли: у мережі показали відео головної сцени "Євробачення-2024"

Як виглядає головна сцена Євробачення-2024 у Мальме - у мережі вперше показали відео та розповіли про репетиції конкурсантів

Режисер "Єралашу", якого засудили за педофілію, отримав медаль за участь у війні проти України

Росіянин Ілля Білостоцький похвалився, що отримав медаль за службу на фронті, а також, що з нього зняли всі звинувачення у педофілії

Як голосувати у першому півфіналі "Євробачення-2024": детальна інструкція

Перший півфінал Євробачення 2024 відбудеться 7 травня - як голосувати за конкурсантів, як довго триватиме голосування