Лайм

Дуже обережно: Дмитро Комаров попередив про небезпеку місць, де були російські окупанти

Ведучий розповів все у подробицях

Український журналіст, ведучий і мандрівник Дмитро Комаров, який потрапив до списку "ворогів Росії", попередив українців про небезпеку місць, в яких побували російські загарбники. Перед своїм відходом вони замінували будинки, машини, офіси, підвали та навіть трупи.

На своїй сторінці в Instagram Комаров пояснив, що потрібно зберігати максимальну обережність, адже небезпека може бути прихована у будь-якому місці. "Важливо! Передайте всім. Правила поведінки на територіях, де були війська РФ. Абсолютно всім власникам будинків і квартир. Усім, у кого житло зруйноване. Волонтерам. Взагалі всім. Росіяни під час відходу дуже багато замінували. Ліси та парки, газони, квартири, будинки, офіси, двері, підвали, зброю, машини. Навіть трупи", - написав він.

Фото: instagram.com/komarovmir

"Сьогодні спецзагін Патрульної Поліції розмінували будинок, до якого завтра повертаються діти. Уважний сусід зайшов у хату і помітив гранату, місцева жінка побачила поліцію та попросила допомогти. Найпримітивніше і просте мінування - граната Ф-1. У нашому випадку росіяни притиснули кришкою підвалу важіль спуску на гранаті до сходів і накинули зверху стару ганчірку. Навіть знаючи від місцевих, що будинок замінований, помітно не одразу. Замасковано просто, але добре. Достатньо було зачепити ногою кришку підвалу або почати його закривати. Або зачепити ногою... І через 3-4 секунди... Розліт уламків на 200 метрів... Добре, що в даному випадку був уважний сусід і професіонали поруч... І смертельну пастку знайшли до повернення господарів з дітьми додому", - продовжив розповідати ведучий.

Фото: instagram.com/komarovmir

"Будь ласка, передайте всім, хто повертається або працює там, звідки відійшли російські війська. Максимальна уважність. Вхід до будинку лише після перевірки його фахівцями. Дивитись під ноги, контролюючи кожен крок. Розтяжки бувають не лише на рівні ніг, а й на рівні грудей. Обережно в темних приміщеннях, обережно на траві, не відкривати наосліп двері, вікна, не хапати руками сумнівні предмети, не чіпати без дозволу техніку, яку кинули росіяни: танки, бтр, бмп тощо. Особливо уважно з дітьми, яким цікаво все підняти і подивитися. Для дітей території, де була російська армія, ще довго будуть особливо небезпечними. Поясніть дітям, що таке міни, і основні правила обережності. Не хапати руками все підряд. Не гуляти у парках та лісах поблизу зони бойових дій до офіційної інформації про розмінування. Ходити тільки стежками. Бережіть себе", - також додав Дмитро.

  • Раніше Комаров розповів, як бути корисним під час війни. Він перерахував важливі завдання у тилу.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil