Лайм

Переодягнуті російські зеки: танцюрист Назар Грабар розповів про безчинства окупантів у Бучі

Солдат ЗСУ вражений бездушністю військових РФ

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну танцюрист, модель та зірка кліпу Світлани Лободи "Твои глаза" Назар Грабар вступив до лав ЗСУ. Раніше він розповідав, що в Бучі окупанти зробили з його квартири базу, пограбували житло та вбили мирних мешканців. Тепер в інтерв'ю Анатолію Анатоличу 29-річний захисник докладніше розповів свою історію.

Фото: https://www.instagram.com/nazargrabar/

24 лютого Назар поїхав із Києва в паніці та подиві. На заході України він намагався займатися волонтерством, розвантажував фури, збирав гуманітарну допомогу, але зрозумів, що буде кориснішим в армії. Танцюрист припустив, що якби залишився в рідній Бучі, його б уже не було в живих.

"Кілька сусідів повернулися до мого під'їзду і розписали все, що там було. Моя квартира знаходиться на першому поверсі. У ній мішки, загородження. Там був перевалочний пункт російських солдатів, тому вона розграбована, там вибиті двері, - сказав він. - Малоймовірно, що я потрапив би в полон, [якби залишився]. Скоріше, мене б зв'язали і розстріляли, як більшість молодих людей з мого будинку і з міста Буча".

Хлопець поїхав із дому з двома футболками, однією курткою та двома парами штанів. Він не шкодує про речі, адже звірства окупантів вразили його набагато сильніше.

"Ніхто не чекав, що це будуть такі бездушні вбивці, які прийшли красти дитячі велосипеди, речі і відправляти це все поштою, - емоційно висловився Грабар. - Не в речах справа. Я просто досі повірити не можу в те, що це роблять люди, що це робить армія... Нещодавно я давав присягу, і читаючи ці слова, вдягаючи цю форму, ти розумієш, що тепер твоє завдання - стати на захист людей, людства, зберігати кордони і суверенітет своєї держави. А не красти велосипеди... Тому те, що відбувалося в Бучі... я не можу назвати цих людей військовими... Мені здається, це були просто перевдягнені російські зеки, яким сказали: "Ідіть, розважайтеся". У мене інших припущень немає. Солдат собі такого не дозволить. Солдат повинен стати на захист" .

Незважаючи на моральне потрясіння, Назар знайшов сили повернутись до служби.

"Після Бучі я кілька днів не міг знайти в собі сили встати. Але ця форма - не просто камуфляж. Коли я надягаю її і дивлюся у дзеркало, вона дає мені суперсилу. Але не конкретно форма, а те, що я розумію: я тепер надія тих самих людей, які сидять у підвалі... Тих, які змушені були бігти, які втратили дім, рідних та близьких... А коли ти відчуваєш відповідальність за когось, ти не можеш дати собі жодної миті розслабитися, опустити руки. На тобі відповідальність за всіх, за твоїх близьких та рідних".

Також Грабар висловився про російських зірок-пропагандистів, з якими багато зустрічався під час роботи у шоу-балеті Світлани Лободи.

"Це годівниця їхня, бо крім їхнього ринку вони не потрібні нікому. Російський шоу-бізнес зупинився ще в 90-х. Ці кити, які встигли закріпитися, і тепер довбають цей ринок. Нічого нового там не відбувається, жодної якості шоу, нічого цікавого там не було. Все залишилося на тому ж рівні, - сказав він. - І вони сидять на ж**і біля годівниці своєї".

Новини партнерів

Читайте також

Не лише у Єфросиніної і Денисенко: у кого з відомих українок чоловіки служать у ЗСУ

Чимало знаменитих жінок чекають своїх чоловіків з війни. Серед них - Маша Єфросиніна, Наталка Денисенко, Марічка Падалко, Людмила Барбір

Павло Зібров показав мальовничі краєвиди з вершини "Батьківщини-Матері"

Павло Зібров побував на вершині величного монументу Батьківщина-Мати. Він показав красиві краєвиди Києва

Рано чи пізно ми всі воюватимемо: лідер гурту "Друга Ріка" розповів, чи варто мобілізувати артистів

Валерій Харчишин розповів, що думає про мобілізацію артистів. Музикант активно допомагає українській армії