Лайм

Світла пам'ять українцям: Ірина Федишин присвятила вбитим у Бучі пісню "Розстріляна весна"

Артистка зізналася, що поки працювала над піснею – багато плакала

Українська співачка Ірина Федишин презентувала пісню "Розстріляна весна" про жахливі вбивства російськими окупантами мирних мешканців. Вона зізналася, що з початку війни в Україні не могла займатися творчістю, але після побачених моторошних кадрів із Бучі, Ірпеня та Гостомеля продюсер та чоловік артистки Віталій Човник зателефонував священнику та запитав, чи немає у нього віршів про події в нашій країні.

На Youtube-каналі виконавиця опублікувала відповідний ролик. А у своєму блозі в Instagram розповіла детальніше історію створення щемливої пісні.

"Такого ще ніколи не було у моїй діяльності. Я, як ніколи, відчувала Божу присутність у створені цієї пісні. Наступного дня після побаченого у Бучі, Ірпіні, Гостемелі, ми прокинулися зранку і Віталік зателефонував отцю Половку, спитати чи немає зараз у нього віршів про події в Україні? У відповідь почув: "так, я сьогодні написав вірш про Бучу". Я була вражена цим віршем і так тонко підібраними словами. Підійшла до фортепіано і зразу почала її співати, так ніби я вже знала цю мелодію на пам’ять", - поділилася Федишин.

"В цей же день я скинула написану пісню на студію і наступного дня вже була демо версія. Я одразу почала записувати вокал, до пізньої ночі працюючи на студії. А на наступний день, мені вже скинули готовий трек. Далі я побігла на студію, щоб зняти невеличкий відеоряд. Зйомку запланували на 9:00 ранку, а звечора я подумала, що одягнути? Відкрила шафу і побачила сукню, яку я купили ще 5 років тому і я її нікуди ще не задіяла. Я вже навіть хотіла комусь її віддати. І тут вона стала так потрібна. За один день ми зняли, зразу змонтували і в ту же ніч відео було допрацьовано. З такою швидкістю і точністю я ще ніколи не працювала. Але це був порив. Порив емоцій, які неможливо стримати", - продовжила розповідати вона.

"Весь мій біль і біль українського народу я виклала у пісні. Я писала вокал - плакала, я знімала відео - плакала. Бо по-іншому не можливо. Та якщо хочеться - плачте, через сльози виходить біль. А потім знову збираємося духом і боремося далі! Боремося за свою Батьківщину! І ніхто її у нас не забере! Я знаю точно, що ми зможемо, ми вистоїмо, ми переможемо, ми відбудуємо нашу Україну. Український народ незламний! Пишаюся вами, мої українці!" - також написала співачка під відео.

Текст пісні:

Здригнувся світ …
Це біль пекуча
Мов на Хресті
Розп’ята Буча
Немає сонця – тільки ночі
Нема життя – закриті очі
Нема весни – її спалили
Ні це не сни, їх взяли й вбили
Бо їх вина, що українці
Це 41, фашисти німці!

Розстріляна весна …
Розстріляні мрії…
І стогне від болю земля
в моїй Україні.

  • Раніше alyona alyona та Jerry Heil випустили молитву за Україну. Джеррі Хейл написала, що вірить у силу молитви та силу людських голосів. "Коли хором молитву співають наші душі, Бог чує!", - наголосила вона.

Новини партнерів

Читайте також

Шанси України на перемогу в "Євробаченні-2024" знову підвищилися: новий прогноз букмекерів

Прогнози букмекерів щодо переможця Євробачення-2024 - аlyona аlyona і Jerry Heil опинилися на третьому місці з ймовірністю 13% - таблиця

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв