Лайм

Я не ідіот: Шон Пенн розповів чому виїхав з України і чи планує повернутися

Кінематографіст хоче бути максимально корисним

Американський актор та режисер Шон Пенн відкрито підтримує Україну від початку повномасштабної війни проти російських окупантів. Він знімає документальний фільм про вторгнення РФ, допомагає українським біженцям та закликає мільярдерів придбати для України літаки. Тепер Пенн дав інтерв'ю Hollywood Authentic та розповів, що пов'язує його з Україною.

"Я маю намір повернутися в Україну. Але я не ідіот, і не впевнений, що можу запропонувати. Я не витрачаю багато часу на переписку з президентом [Зеленським] або його персоналом, поки вони перебувають в облозі, а їхніх людей убивають", - пояснив 61-річний актор, чия благодійна організація CORE зараз допомагає українським біженцям у Польщі.

Фото: Getty Images

На початку березня Пенн із двома колегами закінчили зйомки фільму в Україні та залишили країну пішки, пройшовши до кордону з Польщею кілька кілометрів.

"Минулого разу я міг би довше залишитися в Україні з однієї причини: якби у мене в руках була гвинтівка. Мабуть, без бронежилета, бо я іноземець, і хотів би віддати цей бронежилет одному з цивільних бійців [тероборони]. Або молодому чоловікові чи жінці, які могли б боротися довше, - сказав кінематографіст. - На даному етапі свого життя я цього не зробив, але якби ви опинилися в Україні, думка про боротьбу прийшла б вам у голову".

Фото: Twitter/SeanPenn

В інтерв'ю Пенн розповів, що захоплюється народом України ще з 2014 року. Він рекомендував людям подивитися документальний фільм "Зима у вогні" про події Революції гідності, аби краще зрозуміти українців.

"Російські спецслужби, мабуть, подивилися на їхню впертість і опір та сказали: "Але цього вони не витримають". Що ж, у короткостроковій перспективі, у найближчі кілька тижнів чи місяців, це не проблема. Так, витримають. Поверніться у 2014 рік, тому що тоді вони показали світові, хто вони є. Коли ви дивитесь "Зима у вогні", це дуже легко перенести на сьогоднішній день, - сказав він. - Я був в Україні двічі. Я був у Маріуполі. Я був на передовій у Маріуполі в листопаді 2021 року, і з того часу він зазнав неймовірної атаки з боку росіян. Я провів час у Києві, у Львові, скрізь між ними. Але вам навіть не потрібен паспорт, щоб оцінити те, що важливо зрозуміти — достатньо подивитися "Зима у вогні". Це може бути про людей у 2014 році, але вони залишаються такими ж кожного божого дня, і зараз навіть більше. Вони єдині, як ніколи раніше".

Новини партнерів

Читайте також

Немає спілкування взагалі: Єфросиніна прокоментувала позицію молодшої сестри, яка обрала Росію

Маша Єфросиніна зізналася, що не спілкується з сестрою Лізою Ющенко, яка мовчить про війну в Україні та живе в Росії

Злата Огнєвіч, яку запідозрили у вагітності, висловилася про плани щодо сім'ї та дітей

Злата Огнєвіч зізналася, що готова до нових стосунків - артистка хоче стати матір'ю та розглядає варіант усиновлення дитини

Була недостатня кількість пігулок: Злата Огнєвіч зізналася, що хотіла вчинити самогубство

Злата Огнєвіч хотіла покінчити з собою за допомогою транквілізаторів - співачка врятувалася, бо випила недостатню їх кількість