Лайм

Політизувати не можемо: лідер Kalush Orchestra розповів про підготовку до "Євробачення"

Артист пояснив, чому нашій країні важливо взяти участь у конкурсі

Цього року представляти Україну на "Євробаченні-2022" буде гурт Kalush Orchestra. Відомо, що музиканти не записуватимуть свій виступ, а поїдуть до Турину і наживо заспівають на сцені конкурсу пісню "Стефанія".

У розмові зі Славою Дьоміним лідер гурту Олег Псюк розповів детальніше про підготовку до музичного конкурсу в умовах війни, яка триває в Україні вже 49-й день. Виконавець наголосив, що участь у "Євробаченні" у цьому році є важливою і необхідною, адже це еще один шанс нагадати про себе Європі та усьому світу.

"Я думаю, зараз будь-яка активність, яка може бути, яка може Європі ще раз про нас нагадати, вона є доцільною і потрібною", - пояснив Олег.

На питання ведучого про те, чи буде виступ якимось чином пов'язаний із Росією, співак дав наступну відповідь: "Є така штука як політизація, і ми не можемо цього робити, але слідкуйте і щось точно побачите".

"У нас є спеціальний дозвіл, нам його допомогло отримати "Суспільне" за рахунок того, що це "Євробачення". Нам же треба якось представляти країну, тому ми виїхали. У нас тимчасовий дозвіл, ми зараз повертаємось, а пізніше вже поїдемо на саме "Євробачення". Одразу після нього ми повернемось", - розповів Псюк про спецдозвіл для виїзду за кордон.

Фото: instagram.com/kalush.official

Відомо, що зараз виконавець знаходиться в Амстердамі разом із своєю командою. Музиканти беруть участь в рамках туру до "Євробачення", а також виступають на благодійних заходах, спрямованих на підтримку України.

"Ми зараз в Амстердамі в рамках туру нашого до "Євробачення" і також в рамках туру "Допомога Україні". Ми виступаємо в різних містах Європи і збираємо тут кошти на офіційні фонди", - сказав він.

Нагадаємо, 66-й пісенний конкурс "Євробачення-2022" проходитиме в італійському місті Турин на арені Pala Olimpico. Півфінали відбудуться 10 та 12 травня, а гранд-фінал – 14 числа. Гурт Kalush Orchestra з піснею Stefania виступатиме у першому півфіналі під номером 6.

Новини партнерів

Читайте також

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували

Український актор Євген Шумілов загинув на фронті, захищаючи пораненого побратима

На фронті загинув український актор театру та кіно Євген Шумілов, який захищав Україну від початку повномасштабної війни

Українська співачка повідомила про третій викидень і зізналася, чи хоче ще дітей

Співачка Альона Омаргалієва розповіла, що пережила три викидні - виконавиця зізналася, чи не втратила надію народити другу дитину