Лайм

Український фільм про військовополонену дівчину потрапив до програми Канського кінофестивалю

Драма позмагається за перемогу у престижному конкурсі

Дебютний повнометражний фільм "Бачення Метелика" українського режисера Максима Наконечного потрапив до програми "Особливий погляд" Канського кінофестивалю-2022". Це друга за значимістю конкурсна секція фестивалю, що проходитиме у Каннах з 17 по 28 травня.

Новиною про успіх поділилася у Facebook громадська організація СУК (Сучасне українське кіно). "Бачення Метелика" - складна психологічна драма, в основі якої історія, що росте з реальності російсько-української війни на Донбасі, а саме - історія аеророзповідниці, яка бореться із наслідками повернення з полону.

Фото: Facebook

Фільм "Бачення Метелика" переміг у конкурсному відборі Держкіно та знятий у копродукції України, Чехії та Хорватії. Українська незалежна продакшн-студія TABOR, яка працювала над картиною, так описує її сюжет:

"Аеророзвідницю добровольчого батальйону з позивним Метелик обмінюють після двох місяців полону. Повернувшись додому, вона оговтується від отриманих травм, але раптом дізнається, що вагітна після зґвалтування своїм наглядачем. Ця дитина стає приреченою на смерть одразу, але напередодні аборту Метелик починає сумніватися. Близькі намагаються прийняти її рішення, але їм все важче знаходити спільну мову".

Сценарій до фільму Максим Наконечний писав із режисеркою Іриною Цилик ("Земля блакитна, ніби апельсин"), операторкою-постановницею стала Христина Лизогуб ("Зима у вогні"). Головні ролі виконали Маргарита Бурковська, Любомир Валівець, творець серіалу "Впіймати Кайдаша" та фільму "Погані дороги" Наталка Ворожбит.

Максим Наконечний – український режисер, сценарист та продюсер, член Української кіноакадемії. У 2020 році він став продюсером фільму "Цей дощ ніколи не скінчиться", який отримав нагороди міжнародних фестивалів документального кіно у Корку (Ірландія) та IDFA (Нідерланди).

Новини партнерів

Читайте також

Шанси України на перемогу в "Євробаченні-2024" знову підвищилися: новий прогноз букмекерів

Прогнози букмекерів щодо переможця Євробачення-2024 - аlyona аlyona і Jerry Heil опинилися на третьому місці з ймовірністю 13% - таблиця

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв