Лайм

Це була моя помилка: Аліна Паш заявила, що шкодує про співпрацю з росіянами

З її слів, вона намагалася донести до Росії український культурний код

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну Аліна Паш переглянула свої погляди. Співачка, яка їздила до окупованого Криму , шкодує, що не перестала співпрацювати з росіянами ще у 2014 році, коли почалася війна на Донбасі.

В інтерв'ю порталу RUS TVNET, реп-виконавця зізналася, що за свою кар'єру кілька разів намагалася достукатися до артистів із РФ і пояснити, що Україна – вільна та незалежна країна. Але в неї нічого не вийшло.

Фото: instagram.com/alinapash

"На жаль, навіть усвідомлені, освічені актори та митці цього не розуміють і не приймають. Можливо, у них це як "вшито". Можливо, вони настільки ангажовані, що їхні голови не можуть просто сприймати, що Україна - це окрема вільна країна", - каже артистка.

"Я намагаюся нести своєю творчістю все українське. Моя музика має яскраво виражені народні та фольклорні мотиви. Тим самим я намагалася донести до Росії та всього світу наш український культурний код, але я вважаю, що в мене це так і не вийшло, і це була моя помилка", - додала вона.

Фото: instagram.com/alinapash

Сьогодні Аліна розуміє, що своєю співпрацею з Росією після 2014 року ображала український народ, який вже тоді воював.

"Зараз я остаточно зрозуміла, що ніколи вже не співпрацюватиму з росіянами. Має пройти дуже багато років, щоб росіяни зрозуміли, що вони всі відповідальні за все, що сталося. Вони повинні зрозуміти, що їхня влада і народ - це спільний їхній злочин і вони винні однаково разом", - наголосила Паш.

Аліна не відкидає того, що в майбутньому зустрнеться з російськими артистами на одній сцені, але розмовляти з ними чи намагатися їх зрозуміти вона не буде.

"У мене є моя позиція – вони з російським паспортом, вони з країни мого ворога. Якщо ці артисти навіть щось і усвідомили, їм потрібно якось самим змивати всю цю кров і робити все можливе, щоб відповісти за своїх співгромадян та за свою країну. Для мене вони все одно винні в тому, що трапилося. Значить, ці артисти десь щось не договорили, не достукалися до людей, до своїх слухачів, тому що серед росіян змогла розсіятися така ненависть до України. Їм потрібно буде роками усвідомлюватиме і вимелюватиме прощення", - наголосила співачка.

Фото: instagram.com/alinapash

  • 2022 року Аліна Паш мала представляти Україну на "Євробаченні". Проте після перемоги у Нацвідборі співачку дискваліфікували через підробку довідки про відвідання Криму у 2015 році. Замість Аліни на конкурс поїде гурт Kalush Orchestra, який посів друге місце.
  • Лідер Kalush Orchestra Олег Псюк розповів про підготовку до європейського пісенного конкурсу та пояснив, чим виступ на "Євробаченні" відрізнятиметься від Нацвідбору.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Ніно Катамадзе - грузинська співачка, яка планувала переїхати жити в Україну під час війни

Грузинська співачка Ніно Катамадзе, яка рік тому заявляла про плани переїхати до України, заявила, що залишиться в Грузії, щоб продовжувати допомагати українцям

Травесті-діва Монро прокоментувала ставлення до можливої мобілізації після прийняття нового закону

Після ухвалення нового закону про мобілізацію трансгендерна Діва Монро заявила, що готова відвідати ТЦК

Хто виступатиме у першому півфіналі "Євробачення-2024": пісня України та інших країн-учасниць

Коли виступатиме Україна на "Євробаченні-2024" - пісня alyona alyona і Jerry Heil та інших учасників першого півфіналу, що відбудеться 7 травня