Лайм

Тепер офіційно: оргкомітет Нацвідбору усунув Аліну Паш від участі у "Євробаченні-2022"

Співачка не поїде до італійського Турину в травні цього року

16 лютого оргкомітет Національного відбору на "Євробачення-2022" ухвалив рішення про припинення участі у відборі Аліни Паш через підробку довідки про відвідання Криму. Таким чином співачка не представлятиме Україну на міжнародному конкурсі пісні.

Голова правління "Суспільного" Микола Чернотицький заявив, що підставою для дискваліфікації артистки стала офіційна відповідь Державної прикордонної служби України від 16.02.2022 щодо недостовірності інформації, наданої Суспільному мовнику командою Аліни Паш.


"Пункт 3.4. Правил Національного відбору на участь у Пісенному конкурсі Євробачення–2022 передбачає, що у разі встановлення Суспільним факту подання учасником недостовірної інформації або приховання інформації чи інших істотних обставин щодо учасника, Суспільне має право припинити участь у Відборі учасника в будь-який час" , – йдеться в офіційній заяві.

Сама ж Аліна заявила, що вона сама зняла свою кандидатуру. "Я не хочу далі бути в цій брудній історії. З важким серцем я знімаю свою кандидатуру як представника України у конкурсі "Євробачення". На жаль. Мені дуже шкода", - написала переможниця Нацвідбору в Instagram.

Нагадаємо, що скандал навколо кандидатури Аліни Паш виник через інтерв'ю 2019 року, в якому вона говорила, що літала до Криму через Москву. Це суперечить законодавству України та йде врозріз із правилами Нацвідбору на "Євробачення-2022".

Команда Паш заявляла, що Аліна Паш їздила до Криму через Україну і не порушувала закону. Сама співачка пояснила свої минулі слова плутаниною: вона нібито не зрозуміла питання Каті Осадчої. Поясненням Паш повірили не всі, а довідка про поїздку до Криму, яку її команда надала "Суспільному", виявилася підробленою.

Фото: instagram.com/alinapash

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Ніно Катамадзе - грузинська співачка, яка планувала переїхати жити в Україну під час війни

Грузинська співачка Ніно Катамадзе, яка рік тому заявляла про плани переїхати до України, заявила, що залишиться в Грузії, щоб продовжувати допомагати українцям

Травесті-діва Монро прокоментувала ставлення до можливої мобілізації після прийняття нового закону

Після ухвалення нового закону про мобілізацію трансгендерна Діва Монро заявила, що готова відвідати ТЦК

Хто виступатиме у першому півфіналі "Євробачення-2024": пісня України та інших країн-учасниць

Коли виступатиме Україна на "Євробаченні-2024" - пісня alyona alyona і Jerry Heil та інших учасників першого півфіналу, що відбудеться 7 травня