Лайм

Kalush Orchestra заспівали для мешканців Ірпеня просто неба: відео

Артисти дали імпровізований концерт

Представник України на міжнародному пісенному конкурсі "Євробачення-2022", гурт Kalush Orchestra приїхав до визволеного від російських загарбників Ірпеня і виступив просто неба. Музиканти завітали до українського міста-героя, щоб підтримати місцевих жителів своєю творчістю.

Колектив виконав свої найвідоміші пісні – конкурсну Stefania та "Додому". Відео виступу з’явилося на сторінці Суспільне Євробачення у Instagram.

"Це перший концерт просто неба після звільнення міста. Щоб підтримати жителів Ірпеня, гурт Kalush Orchestra заспівав своїх пісень просто неба під гітару. Хлопці були поряд і вирішили заграти для людей", - говориться у підписі до ролика.

Відомо, що Kalush Orchestra не записуватимуть свій виступ, а поїдуть до Турину і наживо заспівають на сцені "Євробачення". Раніше лідер гурту Олег Псюк розповів про підготовку до музичного конкурсу в умовах війни. Він наголосив, що участь у європейському пісенному конкурсі у цьому році є важливою і необхідною, адже це еще один шанс нагадати про себе Європі та усьому світу. "Я думаю, зараз будь-яка активність, яка може бути, яка може Європі ще раз про нас нагадати, вона є доцільною і потрібною", - сказав Олег.

Крім того, артист розповів про спецдозвіл для виїзду за кордон: "У нас є спеціальний дозвіл, нам його допомогло отримати "Суспільне" за рахунок того, що це "Євробачення". Нам же треба якось представляти країну. У нас тимчасовий дозвіл, ми зараз повертаємось, а пізніше вже поїдемо на саме "Євробачення". Одразу після нього ми повернемось".

Фото: instagram.com/kalush.official

66-й пісенний конкурс "Євробачення-2022" проходитиме в італійському місті Турин на арені Pala Olimpico. Півфінали відбудуться 10 та 12 травня, а гранд-фінал – 14 числа. Гурт Kalush Orchestra з піснею Stefania виступатиме у першому півфіналі під номером 6.

Новини партнерів

Читайте також

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували

Український актор Євген Шумілов загинув на фронті, захищаючи пораненого побратима

На фронті загинув український актор театру та кіно Євген Шумілов, який захищав Україну від початку повномасштабної війни

Українська співачка повідомила про третій викидень і зізналася, чи хоче ще дітей

Співачка Альона Омаргалієва розповіла, що пережила три викидні - виконавиця зізналася, чи не втратила надію народити другу дитину