Лайм

Аліна Паш зворушила душевним виконанням стрілецької пісні "За Україну, за її волю": відео

Свою ліричну версію співачка записала разом із репером Mazhora

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну Аліна Паш змінила свої погляди і тепер шкодує, що не припинила співпрацювати з росіянами ще у 2014 році. Сьогодні співачка збирає кошти для українських захисників на благодійних концертах та підтримує свій народ патріотичними піснями.

Виконавиця разом із репером Mazhora переспівали стрілецьку пісню "За Україну, за її волю" та виклали відео в Instagram. Музиканти зазначили, що слова із назви твору вишиті на бойових прапорах Збройних Сил України.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Alina Pash (@alinapash)

"Українці століттями героїчно боронили свій край, свою волю від аґресивних чужинців, і ця боротьба знайшла відгомін у різножанрових тематичних комплексах фольклору - козацького, гайдамацького, опришківського, стрілецького, повстанського 40-х-50-х pоків XX ст., - розповідає Аліна. - З XX ст. у свідомості й пам'яті українців яскравою залишилася пісенність Українських Січових Стрільців - унікальний пласт нашої пісенної лірики, пов'язаний з Визвольними змаганнями українців часу Першої світової війни".

"Леґіон Українських Січових Стрільців, що зародився у перші дні війни 1914 року з добровольців-патріотів, був незвичайним явищем: у нього влилася переважно освічена інтеліґентна молодь, яка взяла в руки не тільки зброю, а й чітку програму національно-просвітницької праці на постоях між боями, створювала школи, читальні, хорові й оркестрові гурти, пресові листки, журнали і т. ін., спрямовані на те, щоб "піднести українську свідомість і честь", як значилося у Правильнику "Пресової квартири" УСС. Такого не знає мілітарність у світовій історії!", - зазначила вона.

Фото: instagram.com/alinapash

Душевне виконання зворушило дописувачів Аліни, про що вони написали у коментарях.

"Розплакалася. Дякуємо за те, що виводите на такі емоції", "Дуже сильна пісня! Браво! До сліз!", "Дякую вам, мої дорогі. У саме серце потрапили! Прекрасна робота! Душевно", - пишуть користувачі під дописом.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Ніно Катамадзе - грузинська співачка, яка планувала переїхати жити в Україну під час війни

Грузинська співачка Ніно Катамадзе, яка рік тому заявляла про плани переїхати до України, заявила, що залишиться в Грузії, щоб продовжувати допомагати українцям

Травесті-діва Монро прокоментувала ставлення до можливої мобілізації після прийняття нового закону

Після ухвалення нового закону про мобілізацію трансгендерна Діва Монро заявила, що готова відвідати ТЦК

Хто виступатиме у першому півфіналі "Євробачення-2024": пісня України та інших країн-учасниць

Коли виступатиме Україна на "Євробаченні-2024" - пісня alyona alyona і Jerry Heil та інших учасників першого півфіналу, що відбудеться 7 травня