Лайм

Хочу підбадьорити всіх: Дантес розповів про перехід на українську мову та презентував пісню "Обійми"

Артист поділився особистим досвідом

Український виконавець Володимир Дантес, який віддав волонтерам дорогий автомобіль, презентував першу в своєму репертуарі україномовну пісню "Обійми". Вона присвячена українському народові і стереотипам, пов’язаним із мовою.

Відповідне відео опубліковане на Youtube-каналі артиста. Він розповів, що цим треком прагне підбадьорити всіх, хто намагається, докладає зусилля для того, щоб перейти на українську мову.

"Привіт. Я Вова, я з Харкова, мені 33 роки, і всі ці 33 роки я розмовляв російською мовою. Це погано чи добре? В мене немає відповіді, але точно є розуміння, що робити далі. Я ніколи не писав українською, бо в мене просто не виходило. Тепер я думаю, що просто не докладав достатньо зусиль", - зізнався Дантес.

"Сьогодні я, як і багато моїх російськомовних знайомих, переходимо на українську мову. І я точно знаю, що серед них існує проблема – це страх перед невдачею і помилками, страх сказати щось не те і не так", - також написав він.

Фото: instagram.com/vladimirdantes

Співак закликав не боятися російськомовних громадян переходити на українську, адже це не так складно і страшно, як може здатися на перший погляд. Володимир додав, що його досвід переходу на українську виявився позитивним, адже ще ніколи він не отримував стільки підтримки.

"Я написав цю пісню, сидячи вдома і вивчаючи акаунти своїх друзів та інших артистів, які раніше спілкувались російською. Цим треком я хочу підбадьорити всіх, хто намагається, докладає зусилля і йде цим шляхом. А тим, хто досі боїться перейти на українську, я хочу сказати: друзі, нічого страшного в цьому немає. З мене жодного разу не посміялись, а навіть навпаки – стільки підтримки я ще не отримував", - заявив Дантес.

Володимир Дантес - український співак, телеведучий, радіоведучий, ексучасник гурту "ДіО.фільми", що розпався 2015 року. Почав сольну кар'єру під псевдонімом Dantes.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків