Лайм

Після знищення міста готуються до параду: Тарас Цимбалюк розповів про звірства РФ у Маріуполі

Актор поділився моторошними подробицями про життя людей у зруйнованому місті

Український актор Тарас Цимбалюк ("Спіймати Кайдаша", "Кріпосна") одружений із візажисткою Тіною Антоненко родом із зруйнованого Маріуполя. Мама та бабуся дівчини до кінця березня залишалися у місті під постійними бомбардуваннями, після чого дивом вибралися у безпечне місце. При цьому сім'я продовжує отримувати страшні новини від знайомих, яким пощастило менше.

Тарас Цимбалюк із дружиною Тіною Фото: https://www.instagram.com/taras.tsymbaliuk/

Instagram Цимбалюк розповів, як люди живуть у Маріуполі – українському місті, яке Росія планомірно стирає з лиця землі.

"Моя сім'я звідти. Тіні та її мамі знайомі щодня щось надсилають. Те, що там відбувається - це максимальне пекло. Сотні зґвалтованих росіянами жінок ховають своїх убитих чоловіків та синів. Там немає води та світла. У цих жінок навіть немає можливості помитися після цього пекла. Вони не можуть зробити аборт, тому що там немає медичної допомоги для цивільних", - пише актор.

"Люди їдять і п'ють все підряд, щоб вижити. Діти, які там уціліли і змушені ховатися в стінах Азовсталі, чули таку кількість вибухів та поштовхів від снарядів, що їхня свідомість понівечена до кінця життя", - розповів він про катастрофу.


Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширення ТАРАС ЦИМБАЛЮК (@taras.tsymbaliuk)

Також у Маріуполі процвітає мародерство: росіяни вивозять із міста все, що не розбомбили.

"Там не просто мародерство... там його найганебніші прояви: як правило це камази, які зачищають райони. Виноситься і вивозиться все, - пише Цимбалюк. - Мізерний відсоток гуманітарки туди доїжджає. Перехоплені продукти росіяни у невеликій кількості видають здебільшого проросійському населенню. Там кілька фільтраційних таборів: люди стабільно зникають, чоловіків примусово мобілізують чи катують у своїх штабах".

Фото: Getty Images

Незважаючи на жах, очевидний для України та цивілізованого світу, росіяни готують місто до "великого свята", створюють ілюзію "звільнення від нацизму".

"Там активно почали збирати тіла вбитих українців. Примушують викопувати похованих під під'їздами жертв геноциду. Примушують це робити місцевих, шантажуючи їх їжею, - пише Цимбалюк. - Ці в**лядки після знищення міста і понад 20,000 убитих зараз прибирають місто і готуються до травневого параду".

За словами Цимбалюка, до міста завозять велику кількість російських підручників, символіки, влаштовують видачу допомоги рублями. "Несеться повна катастрофа. Це масштабна трагедія, за якою не можна просто спостерігати. Світ має реагувати!" - закликав актор.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита