Лайм

Безпечних місць у місті немає: Дмитро Комаров показав руйнування у Харкові

Ведучий зняв на відео будинки у Салтівці

Дмитро Комаров продовжує висвітлювати наслідки повномасштабної війни в Україні, яку розв'язала Росія 24 лютого. Ведучий програми "Світ навиворіт" відвідав Харків і показав, як місто виглядає після безперервного обстрілу окупантів.

Комаров зняв відео в Салтівці - найбільшому житловому масиві України, в якому до вторгнення РФ мешкало понад 400 тисяч людей. 1 травня він запустив дрон за спецдозволом українських військових і зафільмував будинки з випаленими квартирами, повністю знищеними поверхам, зяючими дірками від снарядів.

Фото: https://www.instagram.com/komarovmir/

"Це лише кілька будинків. Так виглядає весь район. І гірше. Багато будинків пробиті наскрізь. Та й у решті Харкова немає необстріляних місць. росіяни хочуть знищити Харків. Безпечних місць у місті немає. Взагалі. Тобто зовсім. Прилетіти може, куди завгодно. Луплять градами, артою, ракетами. У центрі спокійніше, але ризик скрізь і завжди", - написав ведучий у Instagram.


Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширення Дмитро Комаров (@komarovmir)

За словами Комарова, ворог уже не дістає до Харкова мінометами, тому що ЗСУ дедалі більше відсувають його від міста. Через це житлові райони обстрілюють із важкої артилерії.

"Приблизно тиждень тому я не міг пройти відкритою місцевістю на Салтівці довше 7-10 хвилин - одразу по нам летіли міни. Зараз злочинці з Росії вже не дістають мінами до Харкова, тому луплять по місту з градів і важкої арти. Зносять Салтівку з лиця землі. Більш підлу війну складно собі уявити. Частини району закриті для цивільних. З'являтися тут небезпечно для життя. Район нагадує Прип'ять. Людей мало", - написав він і закликав евакуюватися людей, які все ще залишаються у місті.

Фото: Getty Images

"Скоро можна буде повернутися, тому що оборона Харкова організована на відмінно. У нас стабільно, щодня - перемога, наближає до великої перемоги, - вважає Комаров. - Щодня ворога нещадно відганяють. Селище за селищем звільняють".

При цьому український журналіст не применшує небезпеки, яка йде від російських окупантів.

"Наші машини побачили з безпілотника і пішов обстріл. Тільки кінчений дурень може вірити в ту брехню про "спецоперацію", яку несе російська пропаганда і керівництво рф. Армія рф - вбивці. Мовчазна згода росіян - співучасть. Тим, хто мовчить або підтримує, немає виправдання", - заявив він.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Відкриття "Євробачення-2024": представниці України з'явилися у символічних образах та нагадали про війну

Якою була поява alyona alyona і Jerry Heil на відкритті Євробачення-2024 - артистки показали образи з символізмом та принесли паску

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков