Лайм

Вакарчук висміяв Сєву Новгородцева за зневажливі слова про українську мову

Співак дав гідну відповідь

Російський ексведучий служби BBC і музикант Сєва Новгородцев заявив, що в Україні "обрій культури не дуже широкий", а також що не уявляє собі підручник з квантової фізики українською. Відповідну заяву він зробив в ефірі "Лучшее радио Израиль".

"На жаль, це буде ще й культурна пустеля. Тому що ненависть до окупанта, до його мови перейде, звичайно, на все російськомовне, зокрема і на російську культуру. І хлопчики там ці… я нічого поганого про них сказати не хочу, але вони… обрій культури не дуже широкий", - сказав Новгородцев.

Фото: Wikipedia

“Українська мова за всієї її мелодійності та милозвучності не має інструментарію, який накопичено у світових мовах, в англійській, французькій, іспанській і навіть російській. Де починаючи зі "Слова про похід Ігорів" наросло всього: усіляких цитат. Я розмовляв із приятелем. Я говорю, що не уявляю собі книжку з квантової фізики українською мовою", - також додав він.

На цю заяву російського ведучого відреагував український виконавець, лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук. У своєму блозі в Instagram артист опублікував stories, де написав, що перший підручник з квантової механіки українською мовою був написаний ще 60-х роках минулого століття. Він уточнив, що автором цього видання є український фізик-теоретик, професор Глауберман Абба Юхимович. Вакарчук зазначив, що по цьому підручнику вчився ще його тато, Іван Олександрович, який згодом написав власну книжку з квантової механіки.

Фото: instagram.com/sviatoslav.vakarchuk

"Я от поки не уявляю, як після 24 лютого 2022 року, рок-музика буде звучати російською мовою? Може, Сєва Новгородцев знає?" – з іронією поцікавився Святослав.

  • Раніше Вакарчук емоційно виконав "Обійми" у зруйнованому обстрілами дворі Харкова. Музикант виступив разом зі струнним квартетом.
  • Також Вакарчук заспівав із 3-річним хлопчиком та захисником України на концерті "Океан Ельзи" у метро. Зібрані кошти підуть на допомогу дітям, що постраждали від війни.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Усі зберігають оптимізм: друг онкохворого Чарльза III розповів про стан його здоров'я

Стан здоров'я Чарльз III, який лікується від онкології, погіршився - про це розповів друг короля - що відомо

Уклін всім героям: українські зірки вшанували пам’ять жертв трагедії на Чорнобильській АЕС

26 квітня 2024 року виповнюється 38 років з дня Чорнобильської аварії - зірки висловилися про річницю - фото

Ніхто не може мені заборонити: скандальна Алхім висловилася про мовне питання та ставлення до Путіна

Анна Алхім заявила, що перейде на українську, коли від неї всі відчепляться, а також зазначила, що Путін продовжує нагинати весь світ