Лайм

8 годин йшли до кордону: Катерина Кухар розповіла, як друзі вивозили її дітей із України

У день початку повномасштабної війни балерина з чоловіком перебували в Європі

Українська балерина Катерина Кухар та її чоловік Олександр Стоянов виховують двох дітей – 13-річного Тимура та 7-річну Настю. 24 лютого обоє батьків перебували за кордоном по роботі: Катерина возила своїх учнів на міжнародний конкурс до Берліна, а Олександр виступав у Франції. Коли почалося повномасштабне вторгнення Росії, вивозити дітей із України довелося іншим людям.

Катерина Кухар із дочкою Настей Фото: https://www.instagram.com/ekaterinakukhar_official/

В інтерв'ю сайту "Сьогодні" Кухар розповіла, які труднощі довелося подолати її дітям, щоб вибратися з країни.

"Коли дзвонить близька людина, плаче в трубку і каже, що почалася війна, бомбардують Бориспіль - стан повного шоку та безпорадності. Я взагалі не розуміла, що робити, як мені дихати та рятувати дітей", - поділилася Катерина.

Ситуація ускладнювалася тим, що діти перебували у різних місцях: Тимур поїхав на Закарпаття кататися на лижах із кумами подружжя, а Настя з нянею залишилася у Києві.

"Час, коли ми намагалися вивезти дітей з України, був для нас пеклом, - згадує балерина. - Ми забрали Тимура з угорського кордону, де ми й ночували з чоловіком. Син та куми йшли пішки 8 годин, бо черга з машин була 40 км. Ми забрали Тимура з кордону в день його народження (26 лютого). Коли я його зустріла, дуже сильно плакала".

Наступного дня родині вдалося забрати доньку, яку разом із нянею вивозили друзі.

"Настю з нянечкою вивозили мої друзі. Зламалася машина. Їхали через Білу Церкву, де все відбувалося в той момент - я дуже хвилювалася, думала, збожеволію. Вони ночували в якомусь старому будинку без світла, води, добиралися на перекладних. Я горіла у пеклі", - розповіла Катерина.

Сім'я Катерини Кухар на відпочинку у 2021 році Фото: https://www.instagram.com/ekaterinakukhar_official/

Сьогодні сім'я артистів балету у зборі, але батьки Катерини відмовилися їхати з Києва.

"Вони сказали: "Це наш дім, ми тут будемо до кінця". Єдине, чим вони мене заспокоїли, це те, що вони поставили крісла у найбезпечнішій, на думку експертів, зоні квартири. Навіть відмовляються йти у бомбосховища, коли звучать сирени. Кажуть: "Все добре, слухаємо Арестовича, сидимо в кріслах, не хвилюйся", - розповіла балерина про маму і тата.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Яким був перший півфінал "Євробачення-2024", в якому виступила Україна: відео найкращих номерів

Після першого півфіналу у фінал "Євробачення-2024" пройшли 10 учасників, серед яких alyona alyona та Jerry Heil - відео виступу України 7 травня

На конкурсі вперше за 30 років: як представниця Люксембурга виступила на "Євробаченні-2024"

Люксембург повернувся на Євробачення після 30-річної перерви - хто представляє країну у та яким був виступ виконавиці - відео

Україна вийшла у фінал "Євробачення-2024": коли виступатимуть alyona alyona і Jerry Heil

alyona alyona і Jerry Heil витягли під час жеребкування позицію Вибір продюсера - коли артистки будуть виступати у фіналі Євробачення 2024