Лайм

Наша культура жива: фронтмен Kalush Orchestra поділився емоціями після виступу на "Євробаченні"

Артист також подякував усім учасникам, які зараз підтримують Україну

10 травня в італійському місті Турін відбувся перший півфінал "Євробачення-2022", у якому виступили Kalush Orchestra від України та пройшли у фінал. Лідер українського колективу Олег Псюк поділився своїми враженнями після виступу та заявив, що українська культура є унікальною та дуже красивою.

Детальніше про це артист розповів "Суспільному". "Велика подяка всім, хто підтримав Україну. Громадянам всіх країн і нашим українцям, які за кордоном за нас голосували. В цьому році "Євробачення" під час війни в Україні є дуже важливим, тому що нашу культуру хочуть знищити. Ми тут, щоб показати, що вона є і вона жива. Наша музика жива, і вона дуже красива. Вона має свій власний дуже гарний почерк. Тому ми тут. Тому нам потрібна ваша підтримка, щоб ви підтримували нас і Україну", - сказав він.

Фото: instagram.com/suspilne.eurovision

Під час першого півфіналу міжнародного конкурсу учасниця ісландського гурту Systur підтримала Україну. Виконавиця вийшла на сцену із малюнком на руці у вигляді синьо-жовтого прапора. Псюк прокоментував такий жест з боку співачки та висловив їй слова подяки. Він також подякував усім іншим учасникам, які зараз підтримують Україну.

Учасниця ісландського гурту SysturФото: Youtube

"Вона виступала з прапором України. Більше того, Литва також була з прапором. Я маю на увазі, що дуже багато країн нас підтримують, і ця емпатія щира. Велика подяка усім, хто підтримує Україну. Слава Україні!" - додав Олег.

Фото: instagram.com/suspilne.eurovision

Нагадаємо, що другий півфінал "Євробачення-2022" відбудеться 12 травня у четвер. Голосувати в ньому матимуть змогу глядачі з країн-учасниць, а також із Великобританії, Іспанії та Німеччини - країн "Великої П'ятірки" творців конкурсу, які автоматично проходять у фінал. 14 травня на сцені арени Palo Olimpico виступлять учасники 25 країн, одна з яких стане переможцем.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Пісні, які підкорили "Євробачення-2024": відео найкращих виступів

У Мальме відбувся фінал Євробачення 2024 - якими були найкращі виступи артистів - хто потрапив у топ-7 - відео

Оцінки для України на "Євробаченні-2024": як голосували журі та шанувальники

alyona alyona і Jerry Heil посіли 3 місце на Євробаченні 2024 за результатами суддівського та глядацького голосування - таблиця

Що відомо про переможця "Євробачення-2024" Nemo, який ідентифікує себе як небінарну особу

Немо Меттлер зі Швейцарії виграв Євробачення 2024 - що відомо про життя та кар'єру музиканта, який позиціонує себе як небінарна особа