RU  UA

Дізнатися

Прем'єр Канади Джастін Трюдо похвалився знайомством із українським псом Патроном: фото

Днями старання маленького сапера визнали на державному рівні

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо познайомився з українським псом Патроном, який допомагає рятувальникам у розмінуванні територій. За його словами, Канада, як і Патрон, розуміє важливість розмінування.

На своїй сторінці у Twitter Трюдо опублікував фото із зустрічі зі знаменитим помічником. "Познайомтеся з Патроном. Він уже допоміг українським військам виявити понад 200 вибухових пристроїв і допомагає навчати дітей, як поводитися з мінами", - говориться у підписі до знімку.

Фото: twitter.com/JustinTrudeau

"Як і Патрон, ми розуміємо важливість розмінування. В минулі вихідні ми оголосили про фінансування допомоги Україні у складанні карти небезпек, підвищення обізнаності та проведення робіт з розмінування у найкоротші терміни", - також заявив премьер-міністр.

Відомо, що днями старання маленького сапера визнали на державному рівні – пес Патрон отримав нагороду від Володимира Зеленського за пошуки вибухівки. Нагородженню не завадив навіть кумедний казус на брифінгу чернігівських піротехніків: під час виступу пес поклав голову на стіл і заснув.

8 травня під час нагородження джек-рассел-тер'єр гавкав на прем'єр-міністра Канади, змусивши того виправдовуватися. "У мене немає нічого забороненого!" - відповів Трюдо Патрону.

Фото: instagram.com/dsns_ukraine

"Разом із нашими героями хочу нагородити чудового маленького сапера Патрона, який не лише допомагає знешкоджувати вибухонебезпечні предмети, а ще й допомагає вчити наших дітей необхідним правилам безпеки на території, де є мінна загроза", - наголосив під час нагородження Патрона президент України.

До слова, у Патрона є своя сторінка в Instagram, де можна знайти багато його фото, а також почитати про його успіхи.

"8 травня 2022 року – цей день закарбується в моїй пам’яті на все життя, адже в цей день Президент України Володимир Зеленський в присутності Прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо нагородив мого господаря державною нагородою України - Орденом "За Мужність" III ступеня, а мене медаллю "За віддану службу", - повідомляється у блозі зіркового помічника.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Пісні, які підкорили "Євробачення-2024": відео найкращих виступів

В Мальме состоялся финал Евровидения 2024 – какими были лучшие выступления артистов – кто попал в топ-7 - видео

Оцінки для України на "Євробаченні-2024": як голосували журі та шанувальники

alyona alyona и Jerry Heil заняли 3 место на Евровидении 2024 года по результатам судейского и зрительского голосования - таблица

Що відомо про переможця "Євробачення-2024" Nemo, який ідентифікує себе як небінарну особу

Немо Меттлер из Швейцарии выиграл Евровидение 2024 - что известно о жизни и карьере музыканта, позиционирующего себя как небинарную личность