RU  UA

Дізнатися

Kalush Orchestra зняли кліп для "Євробачення-2022" у розбомбленому Ірпені

Ролик знімали серед величезної купи згорівших автомобілів

Гурт Kalush Orchestra, який представить Україну у фіналі "Євробачення-2022", зняв матеріал для кліпу на пісню "Стефанія" у зруйнованому Ірпені. Зйомки відео проходили за кілька тижнів після звільнення містечка під Києвом від російських окупантів.

Кадри кліпу показали у відеосюжеті ВВС. Ролик знімали на стоянці серед величезної купи згорівших автомобілів. Локація серед наслідків війни створювала відчутну напругу між музикантами та знімальною групою.

Фото: ВВС

"Важко описати палітру емоцій, коли бачиш розстріляні міста, підірвані машини, машини, що згоріли. Не знаю ще, напевно, таких слів. Дуже напружено і важко", - розповів фронтмен колективу Олег Псюк.

"Ця зйомка кліпу - це як один із моментів того, що нам потрібно показати всьому світу, наскільки у нас велика біда і наскільки нам потрібна допомога", - додав музикант.

У ролику Олег також розповідає журналістам про ситуацію в Україні: "Тут постійно є відчуття стресу, де б ти не був в Україні. У нас постійно повітряні тривоги і ніколи не знаєш, куди прилетить ракета".

Фото: ВВС

Коли почалася війна перед кожним учасником став вибір, що робити далі. Один із музикантів Святослав Гнатенко пішов на фронт, а Олег Псюк із рештою хлопців зайнявся волонтерством.

"Я багато думав, чим можу бути максимально корисним для країни. Я не служив в армії, ніколи не стріляв з бойової зброї і подумав, що, можливо, я можу бути кориснішим у чомусь іншому. Тоді й відкрив свою волонтерську організацію. Також ми представляємо свою країну на "Євробаченні" і це дуже велика відповідальність", - розповідає лідер Kalush Orchestra.

Для конкурсу музиканти підготували пісню "Стефанія", яку Олег присвятив своїй мамі. Проте з початком повномасштабного російського вторгнення композиція набула інших сенсів.

"Пісня була написана до війни і це була просто пісня про маму. Але зараз вона отримала багато нових значень. Багато хто сумує за своїми матерями або сприймають як символ "Україна – моя мати". Тому ця пісня дуже близька для всіх", - каже Псюк.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Читайте також

Не лише у Єфросиніної і Денисенко: у кого з відомих українок чоловіки служать у ЗСУ

Многие знаменитые женщины ждут своих мужчин с войны. Среди них – Маша Ефросинина, Наталка Денисенко, Маричка Падалко, Людмила Барбир

Павло Зібров показав мальовничі краєвиди з вершини "Батьківщини-Матері"

Павел Зибров побывал на вершине величественного монумента Родина-Мать. Он показал красивые виды Киева

Рано чи пізно ми всі воюватимемо: лідер гурту "Друга Ріка" розповів, чи варто мобілізувати артистів

Валерий Харчишин рассказал, что думает о мобилизации артистов. Музыкант активно помогает украинской армии